Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Aşa DA! Fabian Ţîrcă, unul dintre cei mai tineri edili-şefi din judeţul Giurgiu: dotări noi pentru comunitatea din Oinacu! (FOTO)

Dotările Primăriei Comunei Oinacu s-au îmbogățit cu utilaje noi, atât de necesare pentru ceea ce edilul-şef Fabian Ţîrcă şi-a propus să facă în localitate, dar care lipseau… cu desăvârşire!

Astfel, Primăria Oinacu are acum un tractor „New Holland” nou-nouț, o cisternă anti-incendii şi o remorcă, acestora adăugându-li-se și multe alte accesorii, care, în timp, își vor dovedi utilitatea.

De altfel, atât tractorul, cât și remorca au „intrat în pâine”, în cadrul amplei acțiuni de igienizare a localității.

„Odată cu aceste achiziții, Oinacu va fi o comună mai curată și, de ce nu, mai sigură, cisterna putând interveni în cel mai scurt timp, în situația în care ne-am putea confrunta cu incendii”, a precizat primarul Fabian Ţîrcă.

Totodată, s-au montat 100 de lămpi de tip LED cu putere de 100 W, ce vor asigura, pe DJ 507 (drum care traversează satele Oinacu și Braniștea) un iluminat corespunzător, astfel încât locuitorii celor două localități să beneficieze de condiții cât mai bune atunci când se deplasează pe timp de noapte. De asemenea, se lucrează la montarea altor 100 de lămpi de tip LED cu putere de 50W, pe drumurile secundare ale localității.

În perioada premergătoare Sfintelor Paști, s-au trasat marcajele rutiere pe toate drumurile din comună, având în vedere necesitatea unui trafic sigur – atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

Și tot la capitolul siguranță, în aceste zile se lucrează la montarea celor 57 de camere de supraveghere, ce vor da un plus de siguranță cetățenilor comunei noastre.

În ceea ce privește lucrările de modernizare și înnoire, noua sistematizare a centrului comunei Oinacu, prin lucrările de modernizare la vechea clădire a Primăriei, în curând, oficiul poștal se va muta, alături de acesta urmând să funcționeze o farmacie veterinară, dar și un dispensar veterinar.

Nu în ultimul rând, în aceste zile s-au achiziționat trei leagăne noi pentru copii, ce vor fi montate, la solicitarea cetățenilor comunei, după cum urmează:  două în parcul din centrul satului Oinacu, în imediata apropiere a Primăriei, și un altul în parcul aflat lângă Biserica Adventistă din Oinacu.

Iată, aşadar, un primar preocupat permanent de modernizarea localității, de înnoirea ei, bunăstarea și siguranța locuitorilor comunei Oinacu acestea fiind doar câteva dintre prioritățile sale ca primar.

Arhive