Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

ATENŢIE! În următoarele ore, COD GALBEN de ceaţă, în judeţul Giurgiu! Ce sunt sfătuiţi şoferii

IMG_3394Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de tip Cod galben de vreme severă pentru următoarele ore. Meteorologii anunță ceață care determină vizibilitate scăzută, chiciură și depuneri de gheață, în București și 25 de județe, printre care şi Giurgiu.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineaţă, miercuri, 15 ianuarie 2020, o atenţionare de vremeră severă imediată (nowcasting) de tip Cod Galben pentru judeţul Giurgiu, valabilă în intervalul orar 05:00 – 13:00.

Potrivit ANM, în intervalul de timp precizat se vor semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m.

Ce sunt sfătuiţi şoferii

Având în vedere condiţiile meteorologice din această perioadă, pentru evitarea evenimentelor rutiere în trafic, poliţiştii fac următoarele recomandări tuturor conducătorior auto care pleacă la drum:
– Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Echipaţi-vă maşina corespunzător şi nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant!
– Luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie- dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii, elemente care trebuie să funcţioneze foarte bine;
– Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, întrucât puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi, cu precădere, frâna de motor! Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Nu efectuaţi depăşiri riscante!
– Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 de kilometri pe oră în localităţi, sau 50 de kilometri pe oră în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă!

Advertisement

Arhive