Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Biserica „Sfântul Mucenic Haralambie” din municipiul Giurgiu: Preasfinţitul Ambrozie i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la Hram (FOTO)

În Biserica Ortodoxă, în fiecare an, ziua de 10 februarie este închinată Sfântului Sfinţit Mc. Haralambie, episcopul cetății Magneziei, ocazie cu care numeroase locaşuri de cult îşi sărbătoresc hramul.

Între acestea se numără și Biserica Sfântul Mucenic Haralambie, din municipiul Giurgiu care ieri, în ziua ocrotitorului său, şi-a primit arhipăstorul, pe Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

Manifestările religioase închinate Sfantului au debutat ieri, 9 februarie cu săvârşirea de către un sobor de preoţi a slujbei vecerniei unită cu lutia, precum si a acatistului Sfantului Sfintit Mucenic Haralambie.

În ziua hramului bisericii, Preasfinţia Sa, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi de diaconi a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în prezenţa a numeroși credincioşi.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul a vorbit despre viaţa Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie, care reprezintă model de stăruinţă în credinţa ortodoxă şi de iubire faţă de Dumnezeu.Totodată, Întâistătătorul eparhiei noastre a vorbit şi despre dimensiunea sacramentală a martiriului care reprezintă mărturisirea credinţei în viaţa Bisericii.

În continuare, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaş trecuţi la cele veşnice.

La acest eveniment important al parohiei giurgiuvene Sf. Mc. Haralambie au participat și oficialităti locale.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost aduse, spre închinare, Icoana Maicii Domnului de la Așezământul monahal „Grădina Maicii Domnului” – Letca Nouă, părticele din Moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina (Grecia), vindecătorul de cancer, aduse de la Schitul Acoperământul Maicii Domnului de la Varlaam. Credincioşii prezenţi s-au închinat și la părticele din moaștele Sf. Mc. Haralambie, păstrate în această biserică.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimele numere ale revistelor Familia Ortodoxă, Lumea Credinței, precum și iconițe. La rândul său , părintele Ciprian Chivu, parohul bisericii, a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru participarea la acest eveniment important din viața Parohiei.

Sursă: Episcopia Giurgiului.ro

Arhive