Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, din cartierul Tineretului, şi-a sărbătorit Hramul (FOTO)

În data de 16 august, când Biserica Ortodoxă Română i-a sărbătorit pe Sfinţii Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă, cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi sfetnicul Ianache, pentru credincioşii Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia”, din municipiul Giurgiu, a fost prilej de mare bucurie duhovnicească, deoarece noua biserică parohială și-a sărbătorit ocrotitorii.

Manifestările religioase închinate Sfinţilor Martiri Brâncoveni au debutat în ajunul sărbătoririi sfinţilor cu săvârşirea slujbei Vecerniei unită cu Litia în noua biserică parohială.

Evenimentele religioase au continuat şi astăzi cu săvârşirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii de către Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreună cu un impresionant sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinția Sa a vorbit despre credinţa puternică şi dragostea faţă de Biserică şi faţă de poporul drept credincios pe care le-au avut Sfinţii Martiri Brâncoveni.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru preot diaconul Florin Cristică, pe seama bisericii cu hramul ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din satul Bălănoaia.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost așezate spre închinare, într-un loc special amenajat, Icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu, care adăpostește părticele din Sfintele Sale Moaşte, Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, adusă de la biserica din Letca Nouă, racla cu părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusul, adusă de la mănăstirea ce îi poartă numele din județul Giurgiu și o frumoasă raclă cu moaștele mai multor sfinți, adusă de la Voievodala Mănăstire Comana.

Toți cei prezenți au primit, din partea Chiriarhului, iconițe și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”, o publicație de folos duhovnicesc.

La final, Părintele Ştefan Lucian Ionuţ, parohul bisericii, a mulţumit tuturor oficialităților locale prezente, ctitorilor și binefăcătorilor, dar și preoților și credincioșilor, pentru prezenţa la aceste evenimente importante din viaţa Parohiei Sf. Martiri Brâncoveni și Sfânta Sofia, oferindu-le tuturor iconiţe cu chipul sfinților martiri. Pentru acest moment al hramului au fost pregătite  și pachete cu alimente care au fost oferite numeroşilor credincioşi prezenţi.

Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia” a luat ființă în anul 2008, cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Întâistătătorului eparhiei, iar în prezent aici sunt desfășurate ample lucrări de împodobire cu pictură a noii biserici din zid din cartierul giurgiuvean Tineretului.

Începând cu anul 2014, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „Anul omagial euharistic și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”, această parohie, prin implicarea părintelui Ștefan Lucian, parohul bisericii, dar și a celorlalți slujitori, a desfășurat numeroase evenimente spiritual – culturale care au avut ca scop cinstirea ocrotitorilor ei.

Advertisement

Arhive