Boicot la Consiliul Judeţean!
Consilierii judeţeni din noua majoritate constituită în Consiliul Judeţean Giurgiu au lipsit astăzi in corpore de la dezbaterea unor proiecte importante pentru judeţul Giurgiu. Aleşii PSD-PC- PLR au refuzat să participe la şedinţa ordinară convocată de preşedintele Vasile Mustăţea, fără niciun fel de motivaţie. Astfel, şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu nu s-a mai putut ţine, din lipsa cvorumului necesar. Au fost prezenţi în sală doar 14 consilieri judeţeni, de la PNL, PDL şi doi independenţi, insuficienţi pentru asigurarea majorităţii, de minim 16 consilieri. Situaţia l-a determinat pe preşedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea, să anunţe convocarea unei noi şedinţe ordinare pentru data 19 noiembrie, cu aceeaşi ordine de zi.
„Este paranormal ce se întâmplă la Giurgiu”
Criza din Consiliul Judeţean Giurgiu l-a determinat pe preşedintele acestui for administrativ, Vasile Mustăţea, să afirme că „ce se întâmplă la Giurgiu este paranormal” şi fără precedent în România. Printre proiectele importante prezentate de preşedintele CJ Giurgiu şi rămase în coadă de peşte s-au aflat alocarea unei sume importante de la Guvern pentru reabilitarea drumurilor judeţene şi comunale, aprobarea unor fonduri pentru Spitalul Judeţean, necesare pentru achitarea unor datorii la apă şi canalizare dar şi a unor sume pentru instituţiile din subordine, pentru plata salariilor.
Surprins de absenţa colegilor săi, Vasile Mustăţea a declarat că le-a făcut chiar şi o concesie pentru a veni la şedinţă, scoţând de pe ordinea de zi proiectele privind încetarea mandatelor a trei consilieri PLR.
Mai mult, acesta a spus că a convocat o şedinţă ordinară pentru a aproba rapid sumele pentru drumuri, având în vedere că dacă nu vor fi cheltuite până la 31 decembrie, acestea vor trebui returnate.
„Recent a avut loc o rectificare bugetară în urma căreia am primit 9.843.000 lei pentru reabilitarea unor drumuri judeţene şi comunale. Am convocat rapid această şedinţă pentru a nu pierde banii, pentru că dacă nu-i cheltuim până pe 31 decembrie, se reîntorc la buget. Am convocat toţi primarii, indiferent de culoarea politică şi am stabilit împreună criteriile de repartizare a acestor sume. Am hotărât de comun acord să le repartizăm pentru drumurile unde lucrările au fost efectuate, dar nu au fost decontate şi unde sunt lucrări în derulare. Dacă am fi repartizat aceste sume pentru lucrări noi, ar trebui să facem procedura de licitaţie, conform legii, şi nu mai este timp. Cel mai rău îm pare că nu am putut repartiza aceste sume, dar şi pe cele de la spital, pentru achitarea datoriilor de la apă-canal şi sumele pentru achitarea salariilor la instituţiile din subordine”, a spus, dezamăgit, Mustăţea.
Acesta nu a uitat să critice nici şedinţa ţinută anterior de noua majoritate, despre care a spus că a fost nelegală.
„A avut loc o şedinţă fantomă, care a întrunit toate motivele de nelegalitate. Spre surprinderea mea, dl. Marciu a semnat hotărârile adoptate în acea şedinţă, împreună cu dl. Dinu. Culmea este că dacă până acum d-na prefect nu mi-a trimis vreun referat de legalitate la vreo hotărâre adoptată, acum mi-a trimis un document prin care spune că hotărârile semnate de dl. Marciu sunt legale. (…). Am sunat ministerul de resort, am trimis şi directorul economic acolo şi mi s-a spus că nu le pot pune în executare, pentru că sunt nelegale”,a adăugat preşedintele CJ Giurgiu.
Vasile Mustăţea a mai precizat că va depune acţiune în contencios administrativ, pentru că, în opinia sa, şedinţa în cauză nu a fost convocată legal, nu a avut ordine de zi, ba, în plus, hotărârile adoptate au fost semnate de un vicepreşedinte, fără ca acesta să aibă împuternicirea sa.
Marcela Petcu