Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Care a fost rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM GIURGIU, în luna ianuarie 2020

La sfârşitul lunii ianuarie 2020, rata şomajului înregistrat la nivelul județului Giurgiu a fost de 2,00%, mai mică cu 0,01pp decât cea din luna anterioară şi cu 0,98 pp mai mică decât cea înregistrată la nivel național.

Numărul total de şomeri la finele lunii ianuarie, de 1624 de persoane, a scăzut cu 21 persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.

Din totalul şomerilor înregistraţi, 390 au fost şomeri indemnizaţi şi 1234 neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 51 persoane, numărul şomerilor neindemnizaţi crescând cu 30 persoane faţă de luna precedentă.

Pe medii de rezidenţă, numărul şomerilor la finele lunii ianuarie se prezintă astfel: 347 şomeri provin din mediul urban şi 1277 şomeri provin din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40 – 49 de ani (391), urmaţi de cei din grupa de vârstă peste 55 de ani (386), la polul opus aflându-se persoanele între 25 – 29 de ani (57).

Structura şomajului pe grupe de vârstă la finele lunii ianuarie 2020 se prezintă sugestiv astfel:

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii si cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele ANOFM (32,14%). Şomerii cu nivel de instruire gimnazial reprezintă 37,99% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 3,14 %.

BIROUL DE PRESĂ AL AJOFM GIURGIU

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive