Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Câţi giurgiuveni au fost muşcaţi de câini VEZI AICI

muscatura-antebrat-caineMaidanezii nu reprezintă o problemă doar în capitală, ci în întreaga ţară. Cert este că foarte mulţi oameni ajung la spital muşcaţi de maidanezi. Numai de la începutul anului, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu s-au prezentat pentru a primi tratament de specialitate 255 de persoane, dintre care 27 de copii.

Giurgiuvenii muşcaţi de patrupede au avut nevoie de doze de vaccin antirabic şi de tratarea rănilor, asta în condiţiile în care un astfel de vaccin este foarte scump iar un pacient are nevoie de cinci doze.

Peste 20.000 de persoane au fost muşcate de câini de la începutul acestui an, cele mai multe victime înregistrându-se în Bucureşti (9.760), Dolj (2.089), Constanţa (1.293) şi Brăila (1.229).

Autorităţile din Giurgiu spun că în jur de 450-500 de câini, cei mai agresivi dintre cei aflaţi pe domeniul public, au fost strânşi de pe străzi şi duşi la adăpost. Primăria Giurgiu intenţionează să construiască un nou adăpost pentru maidanezi, cu o capacitate de 1.500 de locuri, întrucât actualul amplasament, cu o capacitate de 500 de locuri, este insuficient.

Marcela Petcu 

19 Responses to Câţi giurgiuveni au fost muşcaţi de câini VEZI AICI

Advertisement

Arhive