Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Ce să ții cont când alegi zilnic încălțămintea? (P)

Vrei să picioare sănătoase? Începe prin a alege încălțăminte bună care nu numai că îți va oferi confort în timpul activităților de zi cu zi, dar te va ajuta și să eviți apariția problemelor. Acordă atenție unor aspecte precum talpa, înălțimea tocurilor sau materialului din care sunt confecționați pantofii. Ce altceva este important? Verifică!

Este încălțămintea sport cea mai potrivită pentru zi de zi?

Pentru a te simți confortabil în fiecare zi și a avea grijă de picioarele tale, merită să alegi pantofi sport, căci aceștia  se adaptează bine tipului de picior și îi asigură condiții excelente, atât în ​​timpul activităților sportive, cât și pentru ținutele de zi cu zi.

Vei găsi printre modelele disponibile multe stiluri originale, cu diverse inovații care influențează calitatea mișcării, amortizarea și aderența pantofului. Printre modelele de pantofi extrem de comozi pe care îi poți alege sunt cele pe care le vei găsi pe https://answear.ro/m/ugg, un brand care oferă încălțăminte pentru orice sezon și orice ținută.

Cu toate acestea, atunci când cumperi pantofi sport, nu uita să acorzi atenție elementelor precum tipul de talpă, materialul din care este realizat modelul și mărimea potrivită (în cazul diferitelor mărci, mărimile pot fi supraestimate sau subestimate). Prin urmare, este foarte important să încerci pantofii noi.

Care sunt cele mai puțin recomandate modele de încălțăminte?

Îți pasă de picioare sănătoase și de bunăstare în timp ce te miști și faci lucruri de zi cu zi? Află mai multe despre ce pantofi să eviți pentru că îți pot face doar rău. Purtând pantofi care nu se potrivesc tipului de picior și stilului de viață zilnic, riști să apară disconfortul și problemele de sănătate. Încălțămintea selectată prost poate provoca inclusiv dureri de coloană, micoză, defecte de postură și chiar dureri de cap .

Deci, la ce ar trebui să acorzi atenție în primul rând atunci când alegi? În primul rând, cu siguranță tipul de talpă și înălțimea acesteia.

  • Pantofi prea înalți – Tocurile înalte, pe lângă faptul că vor completa perfect stilurile femeilor și arată foarte bine, sunt, fără îndoială, unul dintre cei mai puțin sănătoși pantofi pentru picioarele tale. Purtarea frecventă a tocurilor înalte nu este bună pentru postură în viitor și poate duce la defecte ale coloanei vertebrale și deformarea piciorului.
  • Pantofi prea joși – Nu orice pantof plat va asigura picioare sănătoase. Cu cât talpa este mai plată și mai joasă, cu atât este mai rău. De ce? Pentru că în astfel de modele nu asiguri nicio amortizare picioarelor. Un exemplu în acest sens ar fi unele modele de balerini.

Nu în ultimul rând, trebuie să nu cumperi încălțăminte din materiale care nu sunt de calitate sau care nu permit piciorului să respire. Printre recomandări se numără pielea naturală, iar dacă nu o alegi din motive etice, merită să știi că multe branduri au introdus în oferta lor piele vegană.

Chiar contează mărimea?

Mulți oameni se luptă cu problema alegerii mărimii potrivite a pantofilor, căci acestea variază adesea, de exemplu, din cauza brandului . Sau poate că este necesar să alegi o altă mărime pentru încălțămintea sport, elegantă sau, de exemplu, de iarnă.

Purtarea pantofilor prea mici sau prea mari nu este un lucru bun pentru sănătatea picioarelor. Prin urmare, înainte de a decide asupra unui anumit model, verifică dacă te simți bine în el, fă-i câțiva pași și nu uita să îi încerci cu șoseta cu care plănuiești să îi porți zilnic.

Advertisement

Arhive