Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Conflictul din PNL Giurgiu continuă. Iliescu îi ameninţă cu excluderea pe contestatarii săi

Lucian IliescuScandalul din PNL Giurgiu este departe de a se fi încheiat. Deşi se aştepta ca Biroul Politic Central să tranşeze situaţia din PNL Giurgiu în şedinţa din 16 mai, acest lucru nu s-a mai întâmplat, motiv pentru care preşedintele organizaţiei, Lucian Iliescu, vrea să ia decizii importante în următoarea perioadă, mergând până la excluderea acelor membrii ai Biroului Teritorial care au patru absenţe nemotivate de la şedinţe. Acesta crede că Biroul Politic Central al PNL nu a făcut altceva decât să respecte statutul partidului.

A fost o stare greu de suportat pentru dl. Vasile Mustăţea, care spera că va veni la Giurgiu un document prin care să preia partidul. În capul lui, tot aceleaşi lucruri sunt, e o disperare totală. Se demonstrează că e încurajat de oameni cu putere politică în PNL. (…). Problema este de superficialitate în a înţelege statutul a dl. Mustăţea, statut care nu prevede forma de a încerca să faci modificări în componenţa unei organizaţii.  Interimatul se poate realiza, conform statutului,  numai prin dizolvarea întregului biroul politic teritorial, rămânând ca preşedintele ales să asigure interimatul. Dacă acest interimat nu va da rezultate, se va nominaliza un preşedinte care să realizeze acest lucru”, a declarat Lucian Iliescu în conferinţa de presă a PNL Giurgiu de vineri, 17 mai.

Pe de altă parte, preşedintele PNL Giurgiu a spus că există 22 de demisii ale membrilor Biroului Politic Teritorial Giurgiu, lucru confirmat de Eduard Hellvig, secretarul general al PNL. Demisii pe care, susţine Iliescu, a solicitat să îi fie puse la dispoziţie, însă a fost amânat.

“Vom merge până la excluderea din BPT”

“Cred că a venit vemea să pun lucrurile la punct. Nu s-a mai vorbit de cazul Giurgiu în Biroul Politic Naţional şi nu s-a vorbit de interimat. Aşa că vom căuta ca zilele acestea să facem un birou politic restrâns. S-a pus problema că eu aş fi indisciplinat, dar acum o să iau şi eu măsuri împotriva celor indisciplinaţi. Pentru că de o lună şi jumătate nu am reuşit să ne întâlnim, organizaţia nu-şi poate desfăşura activitatea. Mă voi prevala de un articol din statut care spune că în cazul a patru absenţe nemotivate ale unui membru din Biroul Politic Teritorial, se poate proceda la înlocuirea lui. Voi merge până la excluderea din Biroul Politic Teritorial a celor care au organizat toate aceste lucruri. Preşedintele ales are dreptul de a forma un birou politic interimar”, a arătat Iliescu.  În opinia sa, trebuie ca viitorul Biroul Politic Teritorial interimar să se ocupe de organizarea alegerilor, poate chiar să stabilească dacă se vor desfăşura alegeri anticipate la nivel judeţean.

Potrivit liderului PNL Giurgiu, pe fondul acestor neînţelegeri din organizaţia judeţeană, o serie de primari liberali ar duce tratative pentru a trece la PSD.

Marcela Petcu

One Response to Conflictul din PNL Giurgiu continuă. Iliescu îi ameninţă cu excluderea pe contestatarii săi

    Advertisement

    Arhive