Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Consiliul Judeţean Giurgiu, întâlnire transfrontalieră pe teme de mediu

Vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Cristian Anculescu, a participat ieri,  alături de prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei, la întâlnirea transfrontalieră pe teme de mediu, cu partenerii bulgari.

Întâlnirea a avut loc la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Giurgiu, unde gazdă a fost directorul executiv al instituției, Ioana Popescu.

🇧🇬 Din delegația bulgară au făcut parte Prefectul de Ruse, Borislav Bulgarinov, subprefectul Sinan Hebibov, Lili Ganceva, rectorul Asociatiei Euroregiunea Danubius Giurgiu Ruse și șeful Agenției de Protecție a Mediului din Ruse, Anatoli Stanev.

Tema întâlnirii a constituit-o prezentarea activității administrațiilor de mediu de pe cele două maluri ale Dunării, atribuții și proiecte comune.

De asemenea, s-au stabilit unele completări cu privire la monitorizarea aplicării reglementarilor de mediu.

🇷🇴🇧🇬 În partea a doua a întâlnirii, vicepreședintele Cristian Anculescu, împreună cu prefectul de Ruse un bilanț al demersurilor comune privind deschiderea punctului de trecere a frontierei cu feribotul Giurgiu -Ruse, podul II peste Dunăre și necesitatea pregătirii  unui portofoliu de prezentare și promovare a Euroregiunii Giurgiu-Ruse și a proiectelor comune la nivel european.

Partea romană, prin operatorul privat, a înregistrat un progres semnificativ în ceea ce privește pregătirea logistică a punctului de trecere cu feribotul de la Mocănașu, în prezent fiind în desfășurare legarea la utilități.

Advertisement

Arhive