Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Consiliul Județean Giurgiu lansează Campania „Sterilizează si Salvează”

În vederea prevenirii actelor de cruzime asupraanimalelor și a reducerii abandonului câinilor pedomeniul public, Consiliul Județean Giurgiu,împreună cu primăriile localităților din județ șiasociații pentru protecția animalelor, organizează înperioada imediat următoare campanii de sterilizări șicipări gratuite pentru câinii cu și fără stăpân.

Aceste campanii fac parte dintr-un plan amplu de acțiuni pentru rezolvarea problemei câinilor aflați pedomeniul public, iar cetățenii sunt invitați să-șiprogrameze animalele și să se înscrie din timp pelistele ce vor fi întocmite în acest sens.

Conform Legii 258/2013, castrarea câinilor cu stăpân, fără valoare chinologică, este obligatorie, iar amenda pentru deținători, în cazulneconformării, poate ajunge la 10 000 lei.

Sterilizarea după vârsta de 6 luni la femele si 10-12 luni la masculi are multiple beneficii pentru sănătateanimalului, acesta devine mai prietenos, nu maidezvolta tumori mamare, cancer, gestații false și se evită pierderea animalului.

Pe lângă aceste beneficii, un aspect foarte important îl reprezintă evitarea abandonului pe domeniul public al puilor nedoriți și înmulțirea necontrolată a acestora.

Sterilizările vor fi efectuate în deplină siguranță, de medici cu experiență, în clinici mobile sau cabineteveterinare autorizate, prioritate pe listele de programare având femelele, dar și câinii ai cărordeținători au venituri reduse.

În acest sens, cetățenii sunt rugați să dea dovadă de responsabilitate și spirit civic.

2 Responses to Consiliul Județean Giurgiu lansează Campania „Sterilizează si Salvează”

Arhive