Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

CREȘTEREA CONȘTIENTIZĂRII ŞI ÎMBUNĂTĂȚIREA METODELOR DE LUCRU ALE ACTORILOR IMPLICAȚI ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA FRAUDEI CU ACHIZIŢII INTRACOMUNITARE CARE AFECTEAZĂ BUGETUL UE

CO-BENEFICIAR: INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN GIURGIU

În perioada 19 – 21.02.2020, a avut loc conferința de deschidere oficială a Proiectului RAISA, finanțat prin Programul HERCULE III de către OFICIUL DE LUPTĂ ANTIFRAUDĂ.

Scopul proiectului este îmbunătățirea metodelor și tehnicilor de investigare, precum şi a cunoștințelor lucrătorilor implicați în lupta împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare în România, Ungaria şi Bulgaria.

Perioada de implementare este 01.12.2019 – 31.01.2021, iar bugetul total al proiectului este de 102,104.02 euro, dintre care 81,683.21 euro finanțare OLAF şi 20,420.81euro cofinanțare IPJ Dolj.

CO-Beneficiari sunt:

  • ROMÂNIA: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brașov, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinți, Direcţia Regională Vamală Craiova.
  • BULGARIA: Direcţia Vamală Lom, Direcţia Regională de Poliţie Vidin, Direcţia Regională de Poliţie Vratsa.
  • UNGARIA: Agenţia Naţională Vamală şi Fiscală Budapesta, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bekes.

Pe lângă acest eveniment, în cadrul proiectului se vor mai desfășura: în luna aprilie, la Alba Iulia – un workshop; în lunile iulie și octombrie, la Brașov, respectiv Arad, două seminarii internaționale; în luna decembrie, la Craiova – conferința de închidere.

Proiectul se adresează direct polițiștilor și inspectorilor vamali din RO, BG și HU și implicit reprezentanților finanțelor publice regionale și ai poliției de frontieră, și indirect autorităților regionale și locale, precum și reprezentanților Ministerului Public.

Inițiativa IPJ Dolj, prin proiectul RAISA este de a îmbunătăți cunoștințele a aproximativ 270  de reprezentanți din RO, BG, HU (polițiști, inspectori vamali și fiscali) cu privire la tehnicile și metodele de investigare utilizate în lupta împotriva fraudei prin achiziții intracomunitare pentru a le crește capacitatea de investigare a fraudelor care afectează interesele financiare ale UE.

Pe parcursul activităților proiectului ne propunem atât realizarea unei expertize în domeniu pentru lucrătorii de investigare a fraudelor, cât și a unei cooperării transfrontaliere îmbunătățite RO-BG-UNG. Ca și rezultate care vor fi atinse, în acest proiect amintim:

  • realizarea schimbului de experienţă şi bune practici între agenţiile de aplicare a legii din România, Bulgaria şi Ungaria cu atribuţii în domeniul luptei împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare;
  • facilitarea unei cooperări active între instituţiile cu responsabilităţi în domeniu și sensibilizarea specialiştilor de investigarea fraudelor (poliţişti-inspectori vamali-inspectori fiscali) cu privire la situaţia actuală a problematicii din domeniul vizat;
  • realizarea broşurii „Metode și tehnici folosite în lupta împotriva fraudei cu achizitii intracomunitare în România, Bulgaria și Ungaria”
Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive