Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Cum îți pregătești copilul pentru prima tabără

Prima tabără nu se uită niciodată, este o experiență inedită care îl va ajuta pe copil să devină mai curajos și mai încrezător. Pentru a depăși teama, este foarte important să verifici atent toate detaliile legate de organizator, cazare și transport. După ce te asiguri că totul este perfect și copilul tău va fi în siguranță, puteți începe pregătirile.

Familiarizează-l cu locul în care va merge

Vizitează, împreună cu cel mic, locația (dacă este aproape de orașul vostru) sau uitați-vă pe site la toate detaliile. Arată-i camera, restaurantul, meniul… locurile pe care le va vizita. Va fi mult mai încântat dacă va ști ce lucruri minunate va descoperi acolo.

Dacă merge împreună cu colegii și învățătoarea, totul va fi mult mai ușor. Fiind împreună cu cei cu care petrece foarte mult timp zi de zi, are încredere în ei și se va simți în siguranță.

Dacă este o tabără în care nu va avea alături persoane cunoscute, este normal să fie un pic anxios, însă nu te descuraja. După ce ați văzut împreună locația, fă-i cunoștință cu organizatorii, arată-i poze cu activități din taberele anterioare și asigură-l că va avea întotdeauna pe cineva alături pentru orice situație apare. Încurajează-l că își va face noi prieteni, va învăța jocuri și sporturi noi.

Pregătiți bagajul împreună

Ajută copilul să facă bagajul dar lasă-l să își aleagă hainele preferate. Vă puteți uita împreună la colecția de adidasi pentru copii  pentru a alege modelul perfect. Lasă-l să își ia și câteva dintre accesoriile preferate, chiar dacă este vorba de un costum al personajului favorit sau o pălărie de cowboy. Dacă aceste accesorii îl fac să se simtă mai încrezător, fii alături de el, poate îi vor fi de folos într-o seară tematică.

Îi poți lua și un ceas pentru a ști mereu cât durează fiecare activitate, moment potrivit să arunci un ochi și pentru tine la noile produse Tommy Hilfiger .Trebuie să te relaxezi și tu un pic, tabăra este o etapă destul de stresantă și pentru părinți, iar copiii nu trebuie să simtă acest lucru. Faceți din fiecare moment de pregătire o experiență frumoasă. Discutați din timp fiecare detaliu, explicați-i activitățile pe care le va face în tabără și fiți entuziasmați de fiecare dată când povestiți.

Învățați-l ce trebuie să facă în situații speciale

Nu uitați să discutați și cu medicul înainte, dacă copilul are anumite probleme medicale (alergii sau intoleranțe). Învățați-l din timp ce să evite și ce să facă în anumite situații, fără a-l panica. Desigur, în astfel de cazuri, organizatorii vor fi anunțați din timp, se vor discuta detaliat toate aspectele medicale și se vor lua măsurile necesare, astfel încât să poată fi evitate situațiile neplăcute. Veți fi uimiți de efectele acestei experiențe iar anul viitor nu va mai fi nevoie de nici o pregătire. Copilul va cere singur să participe iar tu, ca părinte, vei fi mult mai relaxat.

Arhive