Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

De Învierea Domnului, la Catedrala Episcopală din Giurgiu s-a citit Evanghelia în 12 limbi!

phpThumb_generated_thumbnailjpgAstăzi, 20 aprilie, în prima zi de Paşti, în Catedrala Episcopală din Giurgiu, Vecernia Învierii a fost săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi. Cunoscută în popor sub denumirea de „A doua Înviere” sau „Învierea mică”, Vecernia din Duminica Paştilor ne aminteşte de prima arătare a Mântuitorului de după Învierea Sa din morţi, în chiar ziua Învierii, înaintea ucenicilor, spre seară. Potrivit rânduielii pericopa evanghelica de la Ioan 20, 19-25 a fost rostită în 12 limbi, după numărul celor 12 apostoli care au propovăduit în lume vestea Învierii lui Hristos Domnul.

La final, ierarhul nostru a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre valoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, care Şi-a asumat moartea de bunăvoie pentru ca să ne deschidă şi nouă intrarea în viaţa veşnică, în Împărăţia Sa. Astfel, sensul morţii s-a luminat odată cu Jertfa Mântuitorului şi tristețea ei s-a transformat în bucuria Învierii, a biruinţei Lui asupra păcatului şi a diavolului.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive