De Sf. Andrei, porţii de fasole pentru toţi credincioşii giurgiuveni, oferite de deputatul Florian Nicolae
Credincioşii ortodocşi care frecventează lăcaşurile de cult din Giurgiu au avut astăzi, de sfântul Apostol Andrei, o surpriză plăcută. Ei au sărbătorit creştineşte dar şi româneşte.
Deputatul de Giurgiu, Florian Nicolae, sprijinit de grupul de firme Nova Force şi Asociaţia Umanitară „Uniţi pentru Giurgiu”, a oferit câte o porţie de fasole de post fiecărui participant, conform tradiţiei. Nu la una ci la toate bisericile din oraş.
Parlamentarul giurgiuvean a participat la slujbă la Biserica Sfânta Maria, de la fostul Teatru de vară, care are şi hramul Sfântul Apostol Andrei, împreună cu dr. Ladislau Pick, preşedintele Asociaţiei „Uniţi pentru Giurgiu”.
În mod special, credincioşii de la această parohie s-au putut închina la părticele din moaştele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi ale Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu, dar și la icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu în care sunt încadrate părticele din moaștele domnitorului.
Două zile de sărbătoare pentru Biserica de la Teatrul de vară
Manifestările religioase dedicate ocrotitorului acestui sfânt locaș, Sfântul Apostol Andrei au debutat pe 29 noiembrie a.c..
Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Slujba Vecerniei unită Litia în biserica parohiei. În cuvântul de învăţătură rostit celor prezenţi, Întâistătătorul eparhiei noastre a vorbit despre viaţa şi activitatea desfăşurată de Sfântul Apostol Andrei, cel care este supranumit, pe bună dreptate, „Apostolul Românilor”. Acesta, a arătat ierarhul nostru, a chemat pe mulţi la dreapta credinţă, desfăşurând o bogată activitate misionară ce l-a purtat până în Dobrogea. Aici, a transmis strămoşilor noştri geto-daci cuvântul Evangheliei, botezându-i în numele Sfintei Treimi. De aceea, a încheiat Preasfinţia Sa, Sfântul Apostol Andrei, este cinstit ca ocrotitor şi cel dintâi părinte spiritual al românilor.
La eveniment au participat numeroși credincioşi
La final, ierarhul nostru a oferit parohiei Sfânta Maria din mun. Giurgiu o icoană a Sfinților Martiri Brâncoveni, iar celor doi slujitori, Părintelui Găulea Marian Gabi și Părintelui Necula Daniel Mihai, ultima ediție a Liturghierului și cartea ,,Martiriul Sfinților Brâncoveni”.