Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Deputatul Florian Nicolae, la audierile noilor miniştri

(3)Parlamentarul giurgiuvean Florian Nicolae a participat, astăzi, la audierile a patru dintre noii miniştri din cabinetul Ponta III. Deputatul de Giurgiu, în calitatea sa de membru al Comisiei economice, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor a luat parte la şedinţa comună a comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat.

Candidatul pentru funcţia de ministru al Economiei, Constantin Niţă, a fost avizat favorabil, marţi, cu 28 de voturi “pentru”, 9 voturi “împotrivă” şi 2 abţineri, de comisiile parlamentare economice şi de  industrii. Voturile împotrivă au aparţinut PDL şi unor parlamentari PNL.Constantin Niţă a răspuns întrebărilor parlamentarilor legate de strategia pentru Oltchim, Roşia Montană, minerit şi industria de apărare.

Ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Dan Şova, a fost avizat, marţi, de comisiile parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţă comună. Şova a fost avizat favorabil de către membrii Comisiei pentru politică economică şi ai Comisiei pentru Transporturi de la Cameră şi de cei ai Comisiei economice şi Comisiei pentru privatizare de la Senat, cumulând 41 de voturi “pentru” şi 9 voturi “împotrivă”

Comisiile parlamentare economice, de industrii şi privatizare au avizat favorabil, marţi, candidatura lui Florin Nicolae Jianu pentru postul de ministru delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, acesta obţinând 28 de voturi “pentru”, 9 voturi “împotrivă” şi 2 abţineri. Jianu a susţinut în cadrul audierilor că este propus pentru această poziţie ca ministru tehnocrat susţinut de premierul Victor Ponta.

Ministrul propus pentru portofoliul Energiei, Răzvan-Eugen Nicolescu, a primit, marți, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului și Camerei Deputaților. Răzvan-Eugen Nicolescu a fost susţinut de către 36 de membri votanți, au mai fost șapte voturi împotrivă și trei abțineri.

M. Petcu 

Advertisement

Arhive