Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Dezastru la simularea de la clasele a VIII-a, în Giurgiu!

evaluare_55552500Rezultate dezastruoase la simularea examenului de final şcoală al elevilor de clasa a VIII-a. Dacă aceasta ar fi fost adevărata evaluare naţională, mai puţin de jumătate dintre elevii care s-au prezentat la cele două probe în judeţul Giurgiu ar fi obţinut note de trecere. Cu o promovabilitate de doar 44,8%, judeţul Giurgiu ocupă locul 29 la nivel naţional, cele mai bune rezultate fiind obţinute de elevii din Bucureşti (64,2% promovabilitate) şi din judeţele Brăila (60,4%) şi Cluj (59,2). Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât începând din acest an, la admiterea în liceu media de la evaluarea naţională va avea o pondere de 75% (faţă de 50% cât a fost până acum), iar media generală de absolvire a gimnaziului va conta în proporţie de 25%. Decizia a fost luată în urma rezultatelor de la evaluarea naţională din 2013, care „au relevat diferenţe notabile între mediile, mai mari, obţinute de elevi în şcoala, pe parcursul gimnaziului, şi mediile, mai mici, obţinute de aceştia la evaluarea naţională“, a explicat Ministerul Educaţiei.

Doar 33,2 dintre elevi au luat notă de trecere la matematică

 

La prima probă de examen, cea de limba şi literatura română, promovabilitatea la nivelul judeţului Giurgiu este de 63,3%, ceea ce situează judeţul nostru pe locul al 18-lea în ţară (promovabilitatea la nivel naţional: 67%). La matematică însă, rezultatele au fost foarte slabe, doar 33,2% dintre elevii care au susţinut examenul au obţinut nota 5, ceea ce situează Giurgiul pe locul 11 în ţară (promovabilitatea la nivel naţional: 30,4%). La această probă cea mai bună promovabilitate au obţinut-o elevii din Bucureşti, 46,4%.

 

Marcela Petcu 

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

3 Responses to Dezastru la simularea de la clasele a VIII-a, în Giurgiu!

 • Cineva says:

  Si ce aveti cu bietii copii, la ce-i mai omorati cu atata carte si ii obligati sa invete cand…
  Tot mai mult incepe sa-mi para
  Ca astazi in asta tara
  Multe principii nu-s adevarate
  Precum “cine are carte are parte”.
  Cine are facultate
  De serviciu n-are parte
  Iar de nu stii sa conjugi vb-ul “a fi”
  Si-un primar poti deveni
  Caci de! “unii pot avea esecuri
  Altii pot avea si succesuri…”-E.Basescu
  Deci?

 • Cineva says:

  Si inca ceva:
  „E mereu o vânătoare
  După ranguri şi onoare,
  Da-i păcat că uneori
  Proştii ies învingători”.-Oscar Blumenthal

Arhive