Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

DIICOT şi ITPF Giurgiu, destructurarea unui grup infracțional organizat în trafic de migranți

La data de 08.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a trei inculpaţi, cetăţeni bulgari, pentru săvârșirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

În urma cercetărilor în cauză a rezultat faptul că mai multe persoane de cetățenie bulgară au racolat, îndrumat, transportat și călăuzit grupuri de migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre Bulgaria si România – prin P.T.F. Giurgiu și PTF Calafat și ulterior, a frontierei de stat dintre Romania și Ungaria – prin PTF Nadlac, destinația finală fiind țări din vestul Europei.

S-a reţinut faptul că grupurile de migranți erau trecute ilegal frontiera de stat în România, prin Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu și Calafat, cu microbuze special modificate pentru disimularea migranților, folosind ulterior aceeaşi modalitate pentru a-i scoate din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

O altă metodă folosită de către cetăţenii bulgari consta în racolarea, de pe raza judeţului Timiş, a unor cetăţeni străini, intraţi legal în România, în baza unor vize eliberate în scop de muncă sau aflaţi în procedura de azil, pe care îi ascundeau în mijloacele de transport modificate, pentru ca apoi să îi transporte ilegal în state din Spaţiul Schengen.

La data de 07.10.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat, pentru a ieşi din România, unul dintre inculpaţi, în vârstă de 52 de ani, șofer al unei autoutilitare, care transporta paleţi cu produse electrice pentru Franţa.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în interiorul paleţilor, patru cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani.

La data de 08.10.2020, Tribunalul Giurgiu a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile a celor trei inculpaţi.

Cauza a fost instrumentată împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Facem precizarea că, pe întreg procesul penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum si de prezumția de nevinovăție.

Advertisement

Arhive