După modelul „pâine în aşteptare” lansat de Brutăria „Pâinilă”, Principesa Margareta a demarat „meniul în aşteptare”
Aseară, PRO TV-ul a prezentat un reportaj, conform căruia, în Capitală sunt şapte restaurante unde se poate achita, odată cu nota de plată, încă 21 de lei pentru un „meniu în aşteptare”. „Astfel, menţiona realizatorul, noi facem un gest frumos, iar un om flămând o să primească trei feluri de mâncare”. O iniţiativă frumoasă demnă de o Principesă, ne referim la Alteţa Sa Margareta a României, care a provocat efectiv cele şapte restaurante.
La Giurgiu încă din luna mai a.c., omul de afaceri giurgiuvean Adrian Cîndea, patronul Brutăriei „Pâinilă”, a lansat o provocare clienţilor săi şi nu numai de a ajuta copiii din casele de tip familial cumpărând unul sau mai multe produse pe care să le lase în aşteptare, iar seara Brutăria „Pâinilă” livrează produsele cumpărate copiilor din casele de tip familial.
În acest sens, a fost încheiat şi un parteneriat între Brutăria „Pâinilă” şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu, iar copiii instituţionalizaţi au trimis o scrisoare de mulţumire către Brutarul „Pâinilă”. Orice produs cumpărat din Brutăria „Pâinilă” este însoţit de bonul fiscal. Potrivit patronului Brutăriei „Pâinilă”, Adrian Cîndea, la sfârşitul fiecarei zi, Brutăria „Pâinilă” donează copiilor din casele de tip familial produsele care au rămas în ziua respectivă.
La Giurgiu şi la Bucureşti, între cei născuţi în familii sărace, cei cu sânge albastru şi cei care donează o pâine sau o masă, se leaga o solidaritate care merge dincolo de… cuvinte.