Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile

Arhive

Emoţii pentru peste 1.600 de elevi giurgiuveni. A început bacul!

IMG_4602Astăzi, a început examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2016, la care s-au înscris 1.699 de candidaţi din judeţul Giurgiu, cu 200 mai puţini decât în anul şcolar anterior.

În toată țara, 137.444 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional în sesiunea iunie – iulie. Astăzi, are loc prima probă de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, la care s-au înscris 1.227 de candidaţi din judeţul Giurgiu. Examenul de astăzi se desfăşoară în toate liceele din judeţ.

Examenul debutează pe 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 15 iunie. Între 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată,  între 27 iunie – 1 iulie, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise ale sesiunii din vară încep pe 4 iulie, cu Limba şi literatura română (proba E)a) şi continuă pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b), pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

Rezultatele se vor afişa pe 12 iulie (până în ora 16.00) şi, în aceeaşi zi vor putea fi depuse şi contestaţiile (între orele 16:00-20:00), care vor fi soluţionate în perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Condiţii pentru promovare

 

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română și în limba maternă cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatul obţinut nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care, la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

De ce poţi fi dat afară din examen?

 

Nu este permis accesul elevilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe sau însemnări şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive