Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Un exemplu pentru toţi politicienii. A pietruit kilometri de drumuri comunale

20140401_194414Kilometri de drumuri comunale din localitatea Vieru, comuna Putineiu, au fost pietruite, la initiaţiva deputatului PSD Florian Nicolae, cu eforturile financiare ale  grupului de firme Nova Force, dar şi cu sprijinul unor oameni de afaceri din judeţ. Exemplul parlamentarului giurgiuvean ar putea fi urmat şi de alţi politicieni, care vor să facă cu adevărat ceva pentru concetăţenii lor, şi nu doar la nivel declarativ. Acţiunea de pietruire va continua şi pe drumul dintre Stăneşti şi Ghizdaru, astfel încât microbuzul care transportă elevii către şcoala din Stăneşti să poată circula în mod civilizat. 

De ani buni de zile, locuitorii din satul Vieru, care aveau ghinionul  să locuiască pe uliţele secundare, nu au avut parte de drumuri accesibile. 700 de tone de balastru vor fi utilizate în aceste zile pentru pietruirea drumurilor comunale din partea de sud a satului, acolo unde, după orice ploaie sau zăpadă, uliţele respective devin impracticabile.

20140401_194300

Sătenii care locuiesc pe drumurile respective au fost impresionaţi de gestul civic al deputatului PSD Florian Nicolae, care a simţit nevoia să facă ceva pentru comunitatea din Vieru. Acţiunea iniţiată de parlamentarul de Giurgiu nu este prima de acest gest gen, acesta procedând la fel şi în 2012, când a pietruit trotuarul situat în cartierul Rudari, din Giurgiu.

Elevii nu vor mai merge prin hârtoape

Deputatul Florian Nicolae şi-a îndreptat atenţia şi către elevii care zilnic sunt transportaţi cu microbuzul către şcoala din Stăneşti. Drumul dintre Stăneşti şi Ghizdaru va fi de asemenea pietruit, astfel încât copiii să fie transportaţi în condiţii de siguranţă, pe un drum practicabil. Zece maşini  pline cu balastru vor fi transportate la faţa locului pentru repararea acestui drum, considerat în prezent o adevărată „vale a plângerii”.

Marcela Petcu 

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

13 Responses to Un exemplu pentru toţi politicienii. A pietruit kilometri de drumuri comunale

 • Vasile Marian says:

  Frumos sat, pacat ca se goleste de oameni…

 • florina says:

  stiti ceva sa ne mai lase in pace domnul deputat ??? nu stie cum sa-si faca buzunarul mai larg ca toti celalati domni care au avut norocul??? sa ajunga deputati… parlamentari…ministrii.., suntem romani nu stim cum sa mai traim de pe o zi pe alta nu ma plang de venit dar il impart in mii de cai sa pot sa-mi procur si medicamente si hrana si intretinere si etc ,,, stie d_nul deputat ce mai inseamna omenia , prietenia ,??? va asugur ca nu … tot ce face este praf in ochi .. pacat domnule Floricel nu te-am cunoscut asa exista un Dumnezeu pe care familia ta il venereaza ????

  • Deputat NICOLAE FLORIAN says:

   Cu respect, as dori sa precizez faptul ca sunt un sustinator al giurgiuvenilor si al tuturor romanilor, traiesc in comunitatea giurgiuveana si cunosc problemele cu care ne confruntam toti, raman aceeasi persoana si nu ma las schimbat de demnitatea pe care m-ati onorat sa o reprezint in Parlamentul Romaniei. Faptele mele, atat in Giurgiu, cat si in Camera Deputatilor, ma indreptatesc sa afirm ca sunt ancorat in realitate, sprijin orice proiect local si initiativa care sunt demarate pentru binele comunitatii si nu incalca legea. Sunt deschis la orice dialog cu cetatenii si imi ofer disponibilitatea de sprijin legal pentru toti. Competentele demnitatii de deputat sunt limitate in ceea ce priveste administrarea Municipiului si a celorlalte unitati administrativ-teritoriale din judetul Giurgiu. Deputatul trebuie sa fie pus la treaba de cetateni, sa-l sprijine si/ sau sa-l judece, dupa caz, trebuie sa fie receptiv la nevoile comunitatii pe care o reprezinta si sa sprijine initiativele legale ale autoritatilor legale si judetene. Insa, deputatul are si dreptul de a fi informat de catre autoritati si cetateni, pentru a cunoaste operativ problemele din teritoriu si a contribui la solutionarea lor.
   De aceea, va multumesc pentru implicarea dumneavoastra in mobilizarea parlamentarilor giurgiuveni de a se armoniza cu nevoile cetatii noastre.
   In ceea ce ma priveste, va informez ca am intrat in politica sa sprijin initiativele locale, legale, ci nu sa ma imbogatesc sau sa lenevesc pe bani publici.
   Va invit la unul din cele doua cabinete ale mele deschise in Municipiul Giurgiu, pentru a va prezenta preocuparile mele cu privire la sustinerea dezvoltarii economice si sociale a Municipiului si judetului Giurgiu.

 • petre says:

  Sigur ajunge presedinte cu …..praful din comunele sarace

 • dagi says:

  Expicati ca sa inteleaga si N.Barbu ce inseamna sa fii un bun edil pentru comunitatea care te-a ales!Acesta nu realizeaza ca in Giurgiu de doi ani nu a realizat absolut nimic!!! Multumim site-ului Giurgiuveanul.ro,ca putem sa ne expunem liber parerile fata de problemele pe care le intampinam!

 • lule says:

  Are dl deputat aprobarea consiliului local sau a consiliului judetean pentru a opera pe aceste drumuri ? Am serioase indoieli in acest sens, dar, pentru comunisti doar imaginea si votul conteaza !

  • Noroi says:

   Iule se vede ca esti un baiat care colaborezi cu consiliul judetean, lucrari etc eu iti spun deocamdata atat ca FACEREA DE BINE ……. IUBIRE DE MAMA
   ai facut ma ceva pt orasul asta PARAZITULE ????????

  • marinpreda says:

   Ba CONSILIU JUDETEAN DE IMBUIBATI ce sa va ceara voua ma EXCROCILOR ???????????

  • Cetatean din mediul rural says:

   Intretinerea drumurilor comunale este de competenta Primariilor si Consiliilor locale respective.
   Pentru intretinerea acestora trebuie sa fie identificate resursele financiare, atat din fonduri proprii ale Unitatilor administrativ – teritoriale, cat si din sume repartizate de autoritatile centrale prin Consiliile judetene, sau direct, cu respectarea legii. De asemenea, atragerea de fonduri europene prin proiecte de infrastructura reprezinta modalitatea optima de modernizare a tuturor drumurilor, fie ele europene, nationale, judetene sau comunale.
   Intr-adevar, toate drumurile deschise circulatiei publice trebuie sa fie intretinute/ reparate/ construite in baza unor studii, proiecte, aprobari si finantari. In cazul intretinerii/ repararii unor drumuri comunale, Primaria si Consiliul local respectiv aproba tipul de lucrari de executat si sursele de finantare. Astfel, daca acestea primesc sponsorizari de la persoane fizice, sau juridice, pot demara anumite lucrari, cu respectarea normelor legale de executie .
   In cazul deputatului Nicolae Florian , acesta a stabilit in prealabil modalitatea de sponsorizare cu agregate ( balast, pietris ) catre unele Primarii din judetul Giurgiu, a identificat sponsori pentru sprijinul intretinerii unor drumuri comunale si a incheiat contrate de sponsorizare cu autoritatile locale. Actiunile concrete de intretinere a acestor drumuri comunale intra in sarcina Primariilor respective, inclusiv pentru evidentierea contabila a acestor fapte caritabile. Trebuie sa salutam astfel de initiative si sa generalizam experienta pozitiva, spiritul de voluntariat si lucrul bine facut.

 • polonic says:

  ai dreptate noroi ,eu nu stiu ca acest om sa fi facut si lucruri rele,,,,,,,,,,,el chiar se zbate pentru a ajuta oameni din judetul giurgiu

 • sandu velu says:

  Vino ma tu si asfalteaza cu consiliul tau de gat. Nu ti-e ma rusinecoala . Copilu tau tot prin noroi merge la scoala mai vierme platit?

 • maria gheorghe says:

  Iule de ce nu ne spui si noua unde locuiesti tu ? Strada ta este asfaltata ?

 • Moldi says:

  Domnul deputat poate face mii de lucruri bune pentru semenii nostri si tot se vor gasi si carcotasi printre noi care sa-l critice. Bineinteles ca nu va putea multumi pe toata lumea iar asteptarile unora dintre cei care il critica sunt poate personale insa daca unii pot fi atat de rai incat sa critice faptele de bine facute de cineva, eu unul nu mai inteleg nimic. Probabil ca cei care comenteaza ar fi mai fericiti sa vada ca nu face nimic ca alti politicieni. Ceea ce nu vad si nu inteleg cei care va critica este faptul ca ajutorul pe care il acordati dvs este unul altruist, facut din bani personali, bani care ati fi putut foarte bine sa-i cheltuiti cu familia in cine stie ce statiune din strainatate. Lucrarile efectuate de dvs oriunde in judet sunt lucrari efectuate din banii dvs si nu din bani alocati de guvern ori alta sursa si dumneavoastra sa castigati ceva din asta cum alti politicieni obisnuiesc sa faca. Cu siguranta ca cei care va critica stiu ca sunteti iubit de cei simpli care stiu sa aprecieze adevarul si de aceea o fac pentru ca se simt amenintati sa nu mai ajunga din nou la putere. Ce intrebare stupida! Sa ai aprobarea consiliului local pentru a ajuta la modernizarea localitatii ? In ce tara traim?

Arhive