Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

FELICITĂRI, domnule primar! Graţie demersurilor edilului şef Marian Negru, 45 de societăţi comerciale din Letca Nouă primesc o subvenţie de 105.000 lei fiecare!

Vi l-am mai prezentat pe primarul localităţii Letca Nouă, Marian Negru, cu multe dintre activităţile sale desfășurate, ca edil şef, în interesul comunității. Multe dintre lucrurile care au fost promise s-au făcut şi altele sunt pe cale de a se face.

Și mai mult decât atât.

Graţie unui proiect european POCU (Programul Operaţional Capital Uman), început în luna august a anului 2017, în valoare totală de 4.500.000 euro, primarul Marian Negru face o surpriză de proporţii, în această grea perioadă de pandemie. Nu greşim dacă afirmăm că, astfel, comuna Letca Nouă este una dintre puţinele din România care accesează un asemenea proiect ca anvergură.

45 de întreprinzători cu societăţi comerciale din comuna Letca Nouă  primesc în aceste zile… 105.000 lei fiecare!  

Ieri, 19 mai 2020, a fost virată suma de 4.725.000 lei, în contul UAT Letca Nouă, reprezentând subvenţie fonduri europene – care va fi distribuită celor 45 de societăţi, aşa cum am mai spus, în cuantum de 105.000 lei per societate.

Proiectul mai cuprinde 400 de persoane care beneficiază de cursuri de pregătire profesională şi anume cursuri de bucătari, ospătari, lucrători la pensiune, administrator de pensiune, ghid de turism, ajutor de bucătar şi ajutor de ospătar.

La finalizarea cursurilor, aceştia  au primit diplome de pregătire profesională.

Dintre cele 400 de persoane, 60 au participat la cursuri de antreprenoriat, iar 45 dintre acestea au venit cu planuri de afaceri în diverse domenii de activitate, ulterior înfiinţând societăţi comerciale.

„Tot în acest proiect, mai sunt cuprinse si alte activitaţi: 105 elevi beneficiază de after school având asigurată o masă pe zi şi au primit câte o tabletă şi  50 de persoane, cu vârsta peste 65 de ani, au beneficiat de analize şi consultaţii gratuite. Totodată, în proiect au mai fost făcute moşteniri şi cadastre la persoanele din grupul ţintă, iar elevii şi persoanele care au absolvit cursurile au beneficiat de excursii la munte. De menţionat că au fost selectate 50 de locuinţe care sunt degradate, urmând ca acestea să fie renovate şi igienizate în perioada următoare. Vreau să reamintesc că în acest proiect sunt trei parteneri: Fundaţia Amfiteatru, Primăria comunei Letca Nouă şi Şcoala Letca Nouă“, a declarat, pentru „Giurgiuveanul“, Marian Negru, primarul comunei Letca Nouă.

Arhive