Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

George Voicilă, candidatul USR-PLUS Giurgiu la Senat: „Ne mai trebuie un singur lucru: voința de a pune Giurgiu pe hartă!”

Astăzi este despre turism, iar Giurgiu are toate șansele să devină o zonă turistică cunoscută. Dar pentru asta trebuie să facem mai mult decât un chioșc inutil de informare turistică în parcul și așa înghesuit din centru, parcul în care de două ori pe vară curge apă din „statuia” făcută din țevi de inox.

Ne trebuie mai mult decât un canal blocat pentru trei hidrobiciclete, măreața realizare a fostului primar. Avem nevoie de mai mult de un hotel făcut pe ruinele fostei Stomatologii.

Ne trebuie viziune pe termen lung și voință politică pentru urmărirea ei.

Suntem la 60 de kilometri de București. La doar o oră distanță de cel mai mare oraș al României. Ne aflăm pe una dintre principalele rute de tranzit către Bulgaria și Grecia. Turiștii care vin din Moldova, Transilvania sau Ucraina ar putea mânca și înnopta în Giurgiu. Avem Dunărea și o faleză care poate deveni un paradis. Închipuiți-vă faleza refăcută, Căpitănia pusă în valoare, restaurante cochete, lumini bine gândite. Piste de biciclete, curse nautice, poate și concursuri pe Dunăre.

Portul Giurgiu ar putea atrage nu doar șlepuri, ci și vapoare de croazieră sau ambarcațiuni de agrement.

În județul Giurgiu sunt rezervațiile naturale Comana, Teșila sau Manafu, plaja și insula Mocanu. Avem bălți, lacuri și amenajări piscicole, în care împătimiții pescuitului pot petrece zile bune.

Plaja Gostinu, bine gestionată, ar putea rivaliza cu mai celebrele plaje din Deltă.

Am putea avea, în sfârșit, un tren care să vină la Giurgiu peste podul de la Grădiștea, nu pe ruta ocolitoare.

Avem tot ce ne trebuie, natura a fost darnică cu noi.

Ne mai trebuie un singur lucru: voința de a pune Giurgiu pe hartă!

 

Comandat de Alianţa USR – PLUS Giurgiu, cod mandatar 11200021

Arhive