În Zona Liberă Giurgiu s-a modernizat un important drum de acces
Conducerea Zonei Libere Giurgiu a facilitat calea de acces către o mare parte dintre firmele aflate aici, printr-un segment de drum modernizat, mai exact betonat, proaspăt-inaugurat în cursul zilei de astăzi, de directorul Zonei Libere, Răzvan Alexandru Cuc, directorul DRDP Bucureşti, Marian Mina şi primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu. Iar acesta este doar unul dintre proiectele pe care tânărul director, Răzvan Alexandru Cuc, le are pentru Zona Liberă Giurgiu.
Directorul Zonei Libere Giurgiu, Răzvan Alexandru Cuc, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, deşi ofertele unor firme specializate depăşeau peste 20 de miliarde de lei vechi, însă prin construcţia drumului în antrepriză proprie s-a reuşit obţinerea unei economii de aproape 13 miliarde lei.
„Vreau să mulţumesc foarte mult tuturor factorilor implicaţi în această investiţie şi mă refer aici la lucrătorii din Zona Liberă, după cum ştiţi acest drum a fost făcut în antrepriză proprie. Vreau să mulţumesc, totodată, societăţii care ne-a furnizat betonul, pentru că este o societate extraordinar de puternică şi suntem convinşi că drumul va avea o durabilitate foarte lungă în timp. Nu în ultimul rând, aş vrea să-i mulţumesc şi domnului director de la Penitenciar, domnul Stănică, pentru ajutorul care l-a dat în ultima parte a a construcţiei acestui drum, pentru că au fost folosiţi şi deţinuţi care au lucrat la acest drum. Drumul are o lungime de 960 de metri şi o lăţime de şase metri, deserveşte un număr destul de mare de firme, importante, care îşi desfăşoară activitatea pe acest tronson. Amintesc societatea Mol, care a făcut o investiţie de peste 15 milioane de euro, societatea Altius care se ocupă cu panouri fotovoltaice, şi multe alte societăţi.
A fost o provocare pentru că la început am fost puţin demoralizat de costurile care implicau construcţia acestui drum. În prima fază am solicitat nişte oferte de la firme specializate în domeniul construcţiilor de drumuri şi am primit nişte oferte fantasmagorice de la unele dintre ele, pentru că se ridicau la peste 20 de miliarde de lei vechi. Atunci a fost momentul când am luat decizia să încercăm să facem cu forţe proprii acest drum şi am contractat un credit de la bancă, şi vreau să adresez mulţumiri şi acestei bănci, un credit de opt miliarde de lei vechi. Lăsând deoparte acele oferte, am reuşit să facem acest drum cu doar şapte miliarde de lei vechi înregsitrând o economie. Dacă tot suntem la capitolul dezvoltarea Zonei Libere aş vrea să vă anunţ că am discutat cu primarul municipiului Giurgiu şi sper că la anul în Zona Liberă vor exista şi gazele, pentru firmele care îşi desfăşoară activitatea aici. Nu trebuie uitat acest lucru pentru că indiferent care va fi finalul acestei Zone Libere, dacă se va transforma în parc industrial, dacă va fi o parte parc industrial şi va rămâne şi Zonă Liberă, infrastructura este unul din principalele lucruri care trebuie tratat cu maximă seriozitate, pentru că astfel putem atrage noi investitori şi să-i menţinem şi pe cei existenţi în zonă. Ca şi următoare proiecte, în afară de gaze, aşa cum am mai anunţat, prioritare sunt modernizarea cheiului şi a drumului care lşeagă drumul de acces de cheu, infrastructura fiind refăcută prin fonduri europene”, a declarat Răzvan Alexandru Cuc.