Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu suspendă controalele tematice! Totuşi vor fi şi excepţii. Care sunt acestea VEZI AICI

Ca urmare a art. 34-36 din Decretul prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României nr. 195/2020, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 212 din 16 martie 2020, timp de 30 de zile,  începând cu data de 16.03.2020, se suspendă efectuarea controalelor la angajatori, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Giurgiu, cu excepţia controalelor dispuse de către Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, a celor dispuse de Inspecţia Muncii pentru punerea în aplicare a  hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, a celor necesare pentru a da curs sesizărilor prin care se reclamă săvârşirea unor fapte cu un grad ridicat de pericol social şi pentru cercetarea accidentelor de muncă.

În această perioadă  se menţine valabilitatea contractelor colective de muncă şi a acordurilor colective pe perioada stării de urgenţă şi se interzice declararea, declanşarea sau desfăşurarea conflictelor colective de muncă în unităţile sistemului energetic naţional, din unităţile operative de la sectoarele nucleare, din unităţile cu foc continuu, din unităţile sanitare şi de asistenţă socială, de telecomunicaţii, ale radioului şi televiziunii publice, din transporturile pe căile ferate, din unităţile care asigură transportul în comun şi salubrizarea localităţilor, precum şi aprovizionarea populaţiei cu gaze, energie electrică, căldură şi apă.

Aşadar, inspectorii vor merge, totuşi, în control, la sesizări, mai ales când acestea se referă la perioada anterioară situaţiei delicate prin care trecem în prezent.

Inspector Şef,

Silviu Cristian ANCULESCU

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive