Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Intră în Cercul solidarITății!

Donează echipamentele IT pe care nu le mai folosești și susține comunitățiile defavorizate

Campania Intră în cercul solidarITății!, inițiată de ECOTIC și GreenWEEE, se desfășoară în perioada 5 iunie – 20 octombrie 2020, cu sprijinul APDETIC, Școala Informală de IT și Ateliere fără Frontiere. Scopul campaniei este de a da o nouă viață echipamentelor IT uzate prin pregătirea pentru reutilizare și ulterior donare a acestora către comunități defavorizate.

Campania se derulează în contextul digitalizării accelerate cauzate de pandemie, care a evidențiat gradul   redus de acces la tehnologie pe care il au comunitățiile defavorizate: 32% dintre elevii din Romania nu au acces la echipament electronic.

Cum te poți implica?

Companiile mari și mici, sunt invitate să doneze echipamentele IT care altfel ar fi casate și să contribuie în mod activ la digitalizarea beneficiarilor din zone defavorizate. Echipamentele predate vor fi pregătite pentru reutilizare de către Ateliere fără Frontiere urmând a fi apoi donate.

În vederea predării laptopurilor, unităților centrale și a monitoarelor se va completa formularul disponibil aici.

Cum poți beneficia de echipamentele donate?

Școlile, centrele de plasament sau ONG–urile care doresc să beneficieze de aceste dotări sunt invitate să se inscrie aici pentru a putea beneficia de echipamente IT donate.

Arhive