Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Invitație: Concurs de folclor între bulgari și români, la Ruse

„Arena Ruse” va găzdui, pe 18 iunie, la ora 19.00, cel mai atractiv concurs de folclor, reunind talentați artiști bulgari și români. Acest eveniment promite să fie o adevărată sărbătoare a culturii și tradițiilor populare dintre Bulgaria şi România, ne-a transmis doamna Lili Ganceva, reprezentantul Asociației Euroregiunea Danubius.

Concursul va aduce pe scenă dansatori, cântăreți și muzicieni de la FTT „Naiden Kirov” din Bulgaria și de la Ansamblul Folcloric Profesionist „Cununa Carpaţilor” din București, România. Acești artiști de renume vor oferi publicului un spectacol impresionant, dezvăluind frumusețea artei dansului și muzicii populare din ambele țări. Fiecare echipă va prezenta dansuri și cântece tradiționale, evidențiind bogăția și diversitatea folclorului de pe cele două maluri ale Dunării.

Scopul acestui concurs este de a celebra și de a promova folclorul, arătând cum tradițiile bulgare și românești au evoluat de-a lungul timpului. Participanții vor demonstra pașii de dans ai horei și geamparalelor bulgare și românești, evidențiind similitudinile și diferențele dintre cele două culturi. Evenimentul va explora, de asemenea, modul în care Dunărea a influențat identitatea culturală a ambelor popoare, creând un dialog artistic fascinant.

Organizatorii invită pe toți cei care iubesc folclorul balcanic să participe la acest eveniment extraordinar și să susțină artiștii care vor urca pe scenă. Este o ocazie rară de a vedea talente deosebite și de a se bucura de un spectacol cultural autentic, plin de energie și emoție.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate de la Eventim și de la casa de bilete a „Arena Ruse”. Nu ratați șansa de a fi martori la acest concurs captivant, unde folclorul bulgar și românesc vor străluci într-o competiție plină de viață și culoare.

Concursul de folclor din Ruse promite să fie un eveniment memorabil, oferind o platformă pentru celebrarea tradițiilor și culturii bulgare și românești. Vă așteptăm cu drag pe 18 iunie, la ora 19.00, în sala „Arena Ruse”, pentru a susține artiștii noștri și pentru a vă bucura de un spectacol de excepție. Haideți să sărbătorim împreună bogăția folclorului nostru comun și să descoperim frumusețea dansurilor și cântecelor populare!

One Response to Invitație: Concurs de folclor între bulgari și români, la Ruse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement

Arhive