Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

IPJ Giurgiu: Acțiuni pentru un trafic în siguranță

Polițiștii rutieri auintensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În noaptea de 31 iulie/1 august a.c., polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune în zona de nord a județului Giurgiu, în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră prin combaterea nerespectării regimului legal de viteză și al conducerii sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive.

Astfel, au fost verificate 520 de autovehicule, fiind aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.340 de lei, dintre care 30 au fost pentru viteză.

Au fost reținute două permise de conducere, trei certificate de înmatriculare și un set cu numere de înmatriculare.

De asemenea au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier:

În ziua de 31 iulie a.c., polițiștii au depistat un bărbat de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest Drager, acesta a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un alt bărbat de 39 de ani, din comuna Băneasa, județul Giurgiu a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Fiindu-i solicitat să efectueze testarea cu aparatul alcooltest, acesta a refuzat atât testarea cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

  • Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!
  • Adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!
  • Respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
  • Folosiți centura de siguranță!
  • Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți!

Conduceți prudent! Viața are prioritate!

Arhive