Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

La Spitalul din Bolintin Vale se fac minuni!

IMG_2621

V-am făcut cunoscut faptul că Spitalul Orăşenesc din Bolintin Vale dispune nu doar de condiţii de cazare de excepţie, dar şi de o echipă de medici care îşi fac meseria cu multă pasiune şi pricepere.

Dispunând de un manager inimos, dr. Lucian Horhotă (foto jos),

12

această unitate spitalicească din judeţul nostru a mai reuşit o intervenţie medicală de excepţie chiar zilele trecute, doi gemeni fiind aduşi pe lume în siguranţă, deşi sarcina era una de mare risc.

IMG_2599

Sâmbătă, la ora 20:35, la spitalul Bolintin Vale a ajuns o femeie cu o sarcină gemelară de 32 saptămâni cu risc foarte mare, sarcina fiind în expluzie iar ambii feţi în prezentaţie pelviană, o formă dificilă pentru o naştere pe cale naturală.

IMG-20170730-WA0000

Potrivit directorului unităţii spitaliceşti, dr. Lucian Horhotă, primul făt a fost extras de medicul Elena Borza prin manevra Bracht, iar al doilea făt prin manevra Mauriceau, astfel încât craniul să fie extras în siguranţă.

 „Fiind o naştere fortuită la 32 de săptămâni, ulterior nou-născuţii stabilizaţi au fost îndrumaţi către maternitatea de nivel III Giuleşti, conform criteriilor de arondare pentru cazurile complexe. Medicul Elena Borza, care are o experienţă de peste 40 ani la Maternitatea Bucur, a spus că nu a mai fost nevoită să asiste la o asemenea naştere de circa 15 ani! Felicitări medicului dar şi echipei de moaşe şi asistente.  Este remarcabil efortul şi implicarea activă, prin venirea de acasă a medicului neonatolog Oana Saulea, în stabilizarea, menţinerea stabilităţii şi transferul celor doi gemeni prematuri, către eşalonul nivel III, cu sprijinul doctorului Arafat. Aceştia au ajuns la Spitalul Polizu, întrucât nu au mai fost locuri la terapie intensivă prematuri la Spitalul Giuleşti.  Iată cum experienţa clinică şi promptitudinea intervenţiei salvează vieţi”, ne-a declarat dr. Lucian Horhotă.

 

One Response to La Spitalul din Bolintin Vale se fac minuni!

    Advertisement

    Arhive