Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

La un pas să sară în aer! Un giurgiuvean a găsit muniție neexplodată, pe terenul pe care îl muncea (FOTO)

În timp ce desfășura lucrări agricole un cetățean a observat, la marginea locului pe care îl ara, un obiect ce semăna cu un proiectil. Fiind scos la suprafață în totalitate, acesta și-a dat seama că poate fi vorba despre muniție neexplodată și a sunat la 112.

S-a întâmplat în această după-amiază, pe un teren din localitatea Mihai Bravu.

Echipa pirotehnică a ISU Giurgiu s-a deplasat la fața locului pentru asanarea terenului. Cu acest prilej, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 76 mm. Muniția a fost ridicată și va fi transportată în siguranţă, urmând ca ulterior să fie distrusă în poligonul de specialitate.

Informare preventivă

ISU Giurgiu informează cetățenii că trebuie să anunţe, de urgenţă, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU dacă descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată. Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartușe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.), cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:

– să nu le mişte de pe locurile pe care se află;

– să nu le desfacă şi să nu le predea operatorilor economici;

– să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe;

– să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

– să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;

– să nu se joace cu muniţii neexplodate;

– să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.

Arhive