Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Lacul de agrement „Prietenia” de la Steaua Dunării, lăsat de izbelişte!

lacul prietenia 4 by GIURGIUVEANULUnul dintre cele mai importante locuri de agrement din oraş, construit cu fonduri europene, se degradează pe zi ce trece. De Lacul de agrement Prietenia, situat în zona parcului de agrement Steaua Dunării, din Giurgiu, nu şi-a mai adus nimeni aminte. Băncuţele şi mobilierul din lemn, dar şi coşurile cochete de gunoi, din jurul lacului, sunt pline de gunoaie şi neîngrijite, deşi s-au investit fonduri de 1 milion de euro în amenajarea lacului şi a spaţiului de lângă el.

Asta în timp ce giurgiuvenii nu mai au un loc de agrement public, fiind nevoiţi să dea bani grei la cele câteva spaţii amenajate din oraş. Cum posibilităţile de destindere şi de petrecere a timpului liber sunt limitate, zona respectivă ar trebui să devină atractivă pentru autorităţi.

lacul Prietenia 3 by GIURGIUVEANUL

Nimic din ceea ce mai este aici nu mai aminteşte de scopul acestui proiect, de altfel unul lăudabil, acela de „a dezvolta turismul şi de a crea de noi modalităţi de petrecere a timpului liber în zona oraşelor Giurgiu şi Ruse, favorizând cooperarea în afaceri şi îmbunătăţirea infrastructurii necesare mediului de afaceri”.

Lacul Prietenia 1 by GIURGIUVEANUL

Proiectul, cu o valoare de 1 milion de euro, din care 700.000 euro fonduri europene nerambursabile, şi 300.000 euro, fonduri din bugetul local al municipiului Giurgiu, a vizat realizarea a 1,2 ha de luciu apă, realizarea şi amplasarea unei estrade pentru desfăşurarea unor activităţi cultural-recreative, fiind demarat în 2007.

Lacul Prietenia 2 by GIURGIUVEANUL

Lacul de agrement, construit de Primăria Giurgiu în parteneriat cu cea din Ruse, a devenit doar o umbră a ceea ce s-a dorit a fi. Acum, arată ca un loc părăsit, lăsat pradă vegetaţiei şi gunoaielor, deşi ar fi putut fi o veritabilă zonă de agrement pentru giurgiuveni.

16 Responses to Lacul de agrement „Prietenia” de la Steaua Dunării, lăsat de izbelişte!

    Advertisement

    Arhive