Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Ministerul Educației și Cercetării: Elevii nu mai au voie în excursii în străinătate și în țară! Situaţia la nivelul judeţului Giurgiu

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a transmis o adresă inspectoratelor școlare prin care le solicită să anunțe unitățile de învățământ să limiteze, suspende sau chiar anuleze activitățile ce implică deplasările în străinătate, dar și excursiile, conferințele, simpozioanele locale, la nivel național.

Măsurile sunt cerute în contextul epidemiologic – creșterea cazurilor de îmbolnăvire cu infecții respiratorii acute sau gripă, precum și al atenționărilor date de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Externe, referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri.

”În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa direcția de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinația plecării, durata acesteia și numele persoanei/persoanelor care au efectuat deplasarea. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă”, arată ministerul, într-un comunicat.

MEC a mai cerut limitarea la maximum sau suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

De asemenea, recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii ”Școala altfel” să se desfășoare în incinta unităților de învățământ, pentru a evita riscul unor cazuri de îmbolnăviri.

La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, două delegaţii – una de la Liceul Tehnologic „Ion Barbu”, din Giurgiu, şi cealaltă de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu”, din Bolintin Vale, – s-au întors recent din Portugalia, unde au participat la activităţi în cadrul unor proiecte europene.

Atât elevii, cât şi profesorii participanţi la deplasarea în Portugalia au fost evaluați medical, la intrarea în țară, nefiind semnalată nicio problemă.

 

Advertisement

Arhive