Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Motociclistă, rănită în urma unui ACCIDENT RUTIER

accident-motoPolițiștii efectuează cercetări după ce o tânără a fost rănită ușor în urma unui accident, care a avut loc pe Drumul Județean 411, în localitatea Crânguri, din municipiul Giurgiu.

O tânără de 31 de ani, din municipiul Pitești, în timp ce conducea un motocicletă pe Drumul Județean 411, în comuna Singureni, nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta și a căzut în afara părții carosabile.

În urma accidentului a rezultat rănirea acesteia care a fost transportată la o unitate spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătoarea motocicletei a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero alcool în aerul expirat și a fost condusă la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

RECOMANDĂRI ADRESATE MOTOCICLIȘTILOR

Încercați întotdeauna să aveți contact vizual cu șoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria!

Anticipați intențiile partenerilor de drum – chiar și atunci când șoferii, bicicliștii și pietonii văd că vă apropiați, ei pot aprecia greșit distanța ori viteza.

Sporiți atenția la viraje și intersecții – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de șoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!

Asigurați-vă atunci când virați – șoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră!

Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!

Utilizați o cască de protecție omologată – care îndeplinește standardele actuale de siguranță. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparația poate ascunde vicii structurale!

Purtați îmbrăcăminte de protecție pentru motocicliști – numai aceasta poate asigura o bună protecție în timpul unui accident. Este recomandat echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteți adapta la condițiile meteo în schimbare!

Protejați-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare și praful vă diminuează vizibilitatea și vă pot răni ochii sau fața.

Fiți vizibil – purtați haine strălucitoare, reflectorizante. Adăugați material reflectorizant sau purtați o vestă reflectorizantă. Păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lățimea benzii). Evitați unghiurile moarte ale celorlalte vehicule!

Arhive