Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Muniție neexplodată, descoperită în localitatea Băneasa (FOTO)

Un apel primit la “112” sesiza faptul că în localitatea Băneasa a fost descoperită muniție rămasă neexplodată. Persoana care a solicitat sprijinul autorităților efectua lucrări agricole pe câmp și a observat obiectul, ce părea a fi un proiectil.

Echipa pirotehnică a ISU Giurgiu s-a deplasat imediat la fața locului pentru asanarea terenului. Pirotehniștii au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv, cal. 75 mm. Aceștia au cercetat terenul, pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp, folosind un detector de metale pentru a vedea dacă mai există și alte elemente de muniţie neexplodate. În urma activității desfășurate, au mai fost găsite trei proiectile explozive, cal. 76 mm.

Muniția a fost ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

Informare preventivă

În ultima perioadă, pirotehniștii din cadrul ISU Giurgiu au ridicat: 14 cartușe de infanterie cal. 7,62 mm; cinci tuburi de cartușe de infanterie cal. 7,62 mm; patru proiectile explozive cal. 75, 76, 100 și 120 mm, trei lovituri acuplate cu proiectil exploziv cal. 88 mm și o lovitură acuplată cu proiectil perforant cal. 85 mm, din localitățile Bolintin Deal, Băneasa, Mihai Bravu și Anghelești.

ISU Giurgiu informează cetățenii că trebuie să anunţe, de urgenţă, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU dacă descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată. Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartușe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.), cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:

– să nu le mişte de pe locurile pe care se află și să nu le desfacă;

– să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe;

– să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

– să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;

– să nu se joace cu muniţii neexplodate;

– să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Arhive