Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Nouă beneficiari din centrele rezidențiale din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, infectați cu COVID-19

Şapte beneficiari de la o structură rezidențială pentru persoane adulte cu handicap și doi beneficiari de la două structuri rezidențiale pentru copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu sunt infectați cu Covid-19. Pentru niciunul dintre cei 9 beneficiari nu a fost necesară internarea în spital.

Niciun beneficiar din centrele pentru persoane vârstnice nu este infectat cu Covid 19.

În total, în structurile rezidențiale pentru copii se află 168 de beneficiari, în cele pentru persoane adulte cu handicap 152 beneficiari iar în centrele pentru persoane vârstnice 106 beneficiari. Astfel, în casele de tip familial, apartamentele pentru tineri, Complexul de servicii sociale, în centrele pentru adulți cu dizabilități din municipiul Giurgiu, Izvoarele, Valea Bujorului, Oinacu, Tântava și Grădinari precum și în căminele pentru vârstnici din Oncești, Mironești și Hotarele este asigurată în prezent protecția unui număr de 426 beneficiari.

“Faptul că 9 dintre cei 426 beneficiari din structurile rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu sunt infectați cu Covid nu înseamnă că <<în majoritatea centrelor există focar de covid>> și că <<este un dezastru>>, așa cum este scris în sesizările care sunt trimise pe adresa de e-mail a D.G.A.S.P.C. Giurgiu sau a altor instituții precum D.S.P. sau A.J.P.I.S de către persoane care nu își asumă identitatea, sau așa cum sunt difuzate informații în mediul online. Acestea sunt dezinformări, menite să creeze o stare de panică în rândul salariaților și al beneficiarilor și să prezinte o imagine deformată, diferită de realitate, în privința D.G.A.S.P.C. Giurgiu. La toate structurile au fost luate măsuri de siguranță împotriva SARS-COV- 2, atât pentru sănătatea beneficiarilor cât și a personalului. În cadrul celor trei structuri în care se află beneficiari infectați, aceștia sunt izolați în cadrul structurilor respective iar starea lor medicală este monitorizată de către personalul medical angajat și de către Direcția de Sănătate Publică Giurgiu. Comunicăm permanent cu instituțiile abilitate în privința situației existente și a măsurilor luate”, a declarat Daniela Ruse, director general al instituției.

Advertisement

Arhive