Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

OPEN TV: Câte persoane sunt infectate cu COVID-19 în municipiul Giurgiu? Iată ce a declarat primarul Nicolae Barbu

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a fost invitat, recent, la „OPENT TV”, la emisiunea „Scurt pe doi – CRIZA COVID 19 – implicarea Autorităţilor Locale vs implicarea Autorităţilor Centrale”.

Edilul şef al urbei noastre a răspuns unor întrebări adresate în direct de telespectatori care s-au arătat indignaţi de faptul că autorităţile ascund date cu privire la numărul persoanelor infectate cu COVID -19, în municipiul Giurgiu.

„Nu fac parte din Comitetul Judeţean dar nici acolo nu se transmit date. Au primit prefecţii ordin să nu transmită nimic şi totul se centralizează la Bucureşti. Există această temere că, dacă se transmit toate informaţiile, se creează o stare de panică, dar, stimaţi guvernanţi, mai mare panică transmiteţi dacă omul nu are cunoştinţă, pentru că speculează, fabulează.(…)”, a spus Nicolae Barbu.

El a mai precizat: „Ceea ce am informaţii sigure, într-un anumit domeniu, pe surse şi eu, avem aproape 400 de persoane izolate sau în autoizolare. Le ştim pe acestea pentru că noi gestionăm hrana acestor persoane, noi îi avem în evidenţă, şi ceea ce ştim efectiv, cu documente de la Direcţia de Sănătate Publică, acestea sunt cifrele. Ce pot să vă spun este că avem în jur de 60-70 de persoane carantinate şi au mai ieşit 21, au mai ieşit doi, au mai ieşit nouă… şi cred că au mai ieşit vreo şapte din perioada de carantină fără nicio problemă. Avem două locaţii Prietenia şi Sunny.

Referitor la numărul de persoane infectate cu Covid-19, primarul Nicolae Barbu a menţionat: „Ce pot să vă spun, şi aici vă spun pe surse, şapte, opt sau nouă persoane care sunt confirmate. Câţi sunt neconfirmaţi… Dumnezeu cu mila! (…) Sunt vreo două sau trei focare în zonă. E bine să se spună aceste lucruri pentru ca oamenii să se ferească”.

Puteţi urmări întreaga emisiune AICI https://www.facebook.com/opentv1/videos/2892645804157686/UzpfSTc5NzQ0MTAyMDM5MTU0OToxOTA4MTEwMzcyNjU3OTM2/

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive