Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile

Arhive

„Plăcinta cu căpriță din Herăști” devine produs atestat tradițional!

IMG_1722Astăzi, 27 noiembrie 2019, Direcția pentru Agricultură Județeană Giurgiu (DAJ) a acordat primul atestat de produs tradițional din județ unui operator economic din comuna Herăşti, pentru produsul “Plăcintă cu căpriță din Herăști”.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezența reprezentanților DAJ Giurgiu, a autorităților locale și a mass-media.

IMG_1726

IMG_1729

“Produsul atestat ca tradiţional va reflecta aşteptările consumatorilor, fiind fabricat din materii prime locale, va prezenta o reţetă tradiţională specifică locului de prelucrare, şi va avea în procesul de obţinere şi operaţiuni de prelucrare manuale, toate acestea dovedind un mod de lucru tradiţional. Re-atestarea și atestarea produselor tradiţionale româneşti asigură o concurenţă loială între producători şi sporeşte credibilitatea produselor în ochii consumatorilor”, a declarat Petra Ochişor, directorul DAJ Giurgiu.

Plăcinta cu căpriță, unul din produsele preferate de localnici, va putea fi găsit începând de astăzi în piețe și magazine. Ingredientul principal al acestui produs, ”căprița”, este o plantă care seamănă cu loboda, fiind denumită popular “spanac sălbatic”.

Reamintim că MADR susține producătorii autohtoni, încurajându-i să-și înregistreze produsele tradiționale în scopul promovării produselor locale, a diversificării producției și pentru menținerea patrimoniului național în privința gustului și savorii preparatelor autentice pregătite după rețete stravechi. În acest fel, produsele tradiționale devin instrumente de promovare a anumitor regiuni, păstrând vie conștiința și identitatea națională, pe de o parte și interesul sporit pentru descoperirea valorilor locului, pe de altă parte.

Advertisement

Arhive