Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Podul Giurgiu-Ruse, la un pas de a fi închis? Cum vom traversa Dunărea?

bacul la Muca SITEPodul Giurgiu-Ruse care leagă România de Bulgaria ar putea fi închis în curând, partea bulgară exercitând presiuni în acest sens, susţine  senatorul de Giurgiu Niculae Bădălău. Acesta este dezamăgit de faptul că giurgiuvenii nu au nicio soluţie de traversare a fluviului dacă podul va fi închis circulaţiei. În opinia sa, nu există nici o zonă amenajată pentru o posibilă traversare cu Bacul, fostul perimetru deţinut de Mucă (foto) fiind distrus.

În trecut, aici exista o zonă special amenajată pentru traversarea cu Bacul. Mucă deţinea şi o platformă pentru transportul pe Dunăre, care, din nefericire, a fost vândută la fier vechi. Închiderea circulaţiei pe podul Giurgiu-Ruse este solicitată de partea bulgară deoarece structura podului se află în stare avansată de degradare, având nevoie de reparaţii capitale.

În aprilie 2013, traficul prin punctul de trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse a fost restricţionat pentru maşinile cu o masă mai mare de zece tone, după ce autorităţile din Bulgaria au descoperit probleme în structura de rezistenţă a podului. Mai precis, pe jumătatea bulgară a podului a fost descoperită o groapă cu un diametru de un metru şi o adâncime de 80 de centimetri, care ar fi putut pune în pericol siguranţa celor care trebuiau să îl traverseze.

Deocamdată, cele două ţări, România şi Bulgaria sunt legate, pe toată lungimea frontierei comune pe Dunăre – de 470 de kilometri, de un singur pod, cel de la Giurgiu-Ruse. Podul a fost construit în anul 1954 şi are 2,8 kilometri lungime, fiind amenajat atât pentru traficul de maşini, cât şi pe calea ferată, dar are şi pasarele pentru pietoni şi biciclişti. Porţiunea mediană a podului este mobilă (85 de metri) şi permite astfel vaselor mari să treacă pe Dunăre.

În 14 iunie se estimează că va fi inaugurat al doilea pod peste Dunăre, cel de la Calafat-Vidin.

Marcela Petcu 

9 Responses to Podul Giurgiu-Ruse, la un pas de a fi închis? Cum vom traversa Dunărea?

    Advertisement

    Arhive