Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Primăria municipiului Giurgiu vă invită la sărbătoarea iei naționale

Cu bucurie față de acest puternic reper identitar al culturii naționale, ia românească, vă anunțăm că mâine, 24 iunie, vă așteptăm să participați la parada organizată începând cu ora 9.30, din fața Primăriei Municipiului Giurgiu și până în Parcul Alei.

Îmbrăcați în port popular, membrii Ansamblului Doina Dunării, cursanți din cadrul Centrului Cultural Local Ion Vinea și ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu, dar și copii de la școlile și grădinițele giurgiuvene, cu toții vor merge în paradă pentru a prezenta și promova comunității giurgiuvene acest element de patromoniu material, ia românească.

Odată sosiți în Parcul Alei, organizatorii, Consiliul Local, Primăria Giurgiu și Consiliul Județean prin instituțiile de cultură mai sus amintite, vor asigura un spectacol folcloric, ateliere de creație, o expoziție de costume populare și un flashmob.

Evenimentul organizat mâine, 24 Iunie 2022, de Ziua Internațională a Iei îl are la Giurgiu ca partener pe Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean.

Această sărbătoare a fost oficializată în anul 2013, la propunerea comunității online “La Blouse Roumanie”, fiind preluată cu succes în țară și peste hotare acolo unde este celebrată această piesă vestimentară cu puternice reverberații la nivelul conștiinței și spiritualității românești, în ziua de Sânziene, atunci când în folclor se spune că cerurile se deschid, iar Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Ioan Botezătorul.

Pe această cale, municipalitatea îi invită pe giurgiuveni să sărbătorească această zi prin purtarea cu mândrie a iei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement

Arhive