Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Programul de prevenire a victimizării minorilor „ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI”, derulat de polițiștii giurgiuveni (FOTO)

Pe data de 5 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiști ai Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul I.G.P.R. și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vlașca” Giurgiu, au desfășurat activități la Liceul Tehnologic Tiu Dumitrescu din orașul Mihăilești, în cadrul Programului  național  preventiv–educativ „Școala Siguranței Tedi”.

Aflat la cea de-a V-a ediție, programul cuprinde teme privind siguranța minorilor în diverse contexte: la scoală, acasă, pe stradă și în vacanță.

Liceul Tehnologic Tiu Dumitrescu a fost gazda activităților desfășurate de polițiștii giurgiuveni, elevii fiind surprinși de vizita ursulețului Tedi – mascota partenerului Maspex România, care a participat la activitățile interactive desfășurate de polițiști și a premiat elevii înscriși în program.

Activitățile au debutat prin organizarea unei sesiuni teoretice de informare și instruire a elevilor claselor întâi înscrise în program, cu privire la modul în care trebuie să se deplaseze pe drumurile publice în calitate de pietoni, precum și riscurile la care se expun dacă încalcă regulile de circulație. De asemenea, polițiștii de prevenire au prezentat celor mici teme referitoare la siguranța personală și la modul de comportare în familie, la școală și în societate.

Siguranța în unitățile școlare reprezintă o prioritate pentru polițiștii giurgiuveni, motiv pentru care, în parteneriat cu unitățile de învățământ, cu reprezentanții organizațiilor de părinți şi cu autoritățile publice cu atribuții în domeniu, acționează permanent pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor în scoli și în zona adiacentă acestora.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive