Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Racordarea Portului și Județului Giurgiu la relansarea Regiunii Dunării prin Biroul de Informare și Reprezentare CIO-SUERD

Seminar SUERD la Giurgiu SITEBucurești, 29 iunie 2013

Cu ocazia marcarii Zilei Europene a Dunarii (29 iunie 2013) la nivel national, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), coordonata de EUROLINK-Casa Europei a ales in acest an Municipiul Giurgiu drept loc de desfasurare a manifestarilor in onoarea acestui moment.  Evenimentul, desfasurat in data de 28 iunie 2013, a fost co-patronat de Ambasada Austriei si Camera Deputatilor, reprezentata de Dl Deputat Ing. Florian NICOLAE si s-a bucurat de prezenta Coordonatorului National al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii, Dna Ministru Plenipotentiar Carmen PODGOREAN.

In prima parte a evenimentului, a fost inaugurat Biroul de Informare si Reprezentare al CIO-SUERD in cladirea Centrului de Pregatire Profesionala din Zona Libera Giurgiu, moment la care a participat si Directorul General al Zonei Libere Giurgiu, Dl Razvan CUC. Dupa o vizitare a portului si a unor obiective de interes turistic din Municipiul Giurgiu, in prezenta Ambasadorului Bosniei si Hertegovinei E.S. Dl Dusko KOVACEVIC, a Atasatului Comercial al Ambasadei Austriei in Romania, Dl Arnulf GRESSEL si a sefei delegatiei Bulgariei la acest eveniment, Dna Sibila TSETKOVA, la sediul Primariei Giurgiu a avut loc o Masa Rotunda dedicata prezentarii unor proiecte si initiative in cadrul implementarii SUERD. Printre vorbitori s-a numarat: reprezentantul Academiei Romane, Prof. univ. dr. ing. Dr. h. c. Prof. h. c. Alexandru T. Bogdan – Membru Corespondent al Academiei Romane; Dna Deputat Liliana CIOBANU; Prorectorul Universitatii Spiru Haret, Dna Prof. univ. dr. Carmen COSTEA; Dna Ianca MECA, Coordonatoarea din partea Primariei Giurgiu a Masterplanului de Dezvoltare Giurgiu-Russe; initiatoarea Centrului de Transfer al Cunoasterii CITON, Dna Dr. Olivia COMSA, Expert European in probleme de energie.

SUERD la Giurgiu 2 SITE

In urma reuniunii, inviatii si participantii au agreat ideea unei intensificari a eforturilor de cooperare a celor doua orase infratite Giurgiu – Russe, in cadrul unui proiect major la scara dunareana privind revitalizarea oraselor portuare, precum si importanta pe care decidentii politici si financiari bancari o pot avea in bancabilizarea proiectelor si fructificarea in mod superior a celor doua mari evenimente pe care le va gazdui in luna octombrie Romania: Forumul Anual Dunarean, organizat de Guvernul Romaniei, in parteneriat cu Comisia Europeana, cat si Dialogul Financiar Dunarean, organizat de Banca Centrala a Austriei si gazduit de Banca Nationala a Romaniei.

Beneficiind de consilierea din partea Coordonatorului National SUERD, precum si de disponibilitatea practica demonstrata de Dl Deputat Ing. Florian NICOLAE, in cadrul Consiliului Consultativ de pe langa Ministerul Afacerilor Externe, dar si in alte actiuni complementare viitoare, CIO-SUERD s-a angajat sa sustina in mod concertat atat agregarea de consortii parteneriale viabile, cat si sa promoveze prin reteaua sa de intercomunicare cu DG REGIO – Comisia Europeana proiectele prioritare de relansare economica macro-regionala, in special in domeniul promovarii culturii antreprenoriale si al dezvoltarii eco-turismului si eco-agriculturii, implicand in acest sens portul si intregul judet Giurgiu.

Pentru conformitate,

EUROLINK-Casa Europei

Arhive