Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

RECOMANDĂRI din partea deputatului de Giurgiu, Dr. Cristina – Elena Dinu, secretar al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor

Deputatul de Giurgiu, Dr. Cristina- Elena Dinu, în calitate de medic dar şi de secretar al Comisiei pentru Sănătate şi Familie, din Camera Deputaţilor, transmite o serie de recomandări, pentru această perioadă dificilă prin care trecem. Redăm în cele de mai jos aceste reguli; deputatul de Giurgiu face și un apel la calm şi responsabilitate civică.

Trecem cu toţii printr-o perioada grea, pe care nu o credeam posibilă decât in filme. Împreună vom depăşi greutăţile şi riscurile la care suntem supuşi.

Pentru siguranta dumneavoastră, pentru reducerea riscului la care sunt expusi medicii si tot personalul medical:

  1. Va rugam sa va limitati vizitele in orice mediu medical (spitale, cabinete etc), atata timp cat nu reprezinta o situatie grava, sau cu adevarat o urgenta. Evitati prezentarea la cabinet când nu este absolut necesară.
  2. Nu uitati ca putem sa va oferim indrumare si consiliere prin telefon, mail, whatsapp, alte forme de chat. Va vom chema la cabinet doar in situatiile in care este indispensabil un consult medical.
  3. Daca aveti nevoie de retete pentru boli cronice, va rugam sa ne anuntati #telefonic pentru programare. Vom incerca sa evitam aglomeratia si contactul vostru cu alti pacienti.
  4. Daca totusi este nevoie sa va prezentati la cabinet, va rugam:

– Sa purtati masca si manusi de cauciuc,

– Sa nu atingeti pe nimeni si sa evitati atingerea suprafetelor din jur,

– Purtati in buzunar o sticluta cu gel dezinfectant si servetele umede dezinfectante cu alcool, pe care sa le folositi si apoi sa le aruncati in cosuri de gunoi cu capac,

– Ramaneti in curte, in masina, sau departe de alte persoane si anuntati medicul ca ati sosit,

– Asteptati calm sa fiti invitat in cabinet.

  1. Daca aveti o problema urgenta, sau simptome de infectie COVID – 19 (debut brusc cu cel putin unul dintre simptomele: tuse, febra, durere in gat, greutate in respiratie si contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19 SAU istoric de calatorie internationala) sunati la medicul de familie, sau la 112. Veti primi indrumarile necesare. Nu omiteti adevarul niciodata, deoarece raspandirea majora a infectiei va ucide multi dintre cei dragi noua si va face pasibili de pedeapsa penala.
Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive