Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

“Tratament” oferit de poliţiştii giurgiuveni unui medic bucureştean: 29 de zile în arest!

Poliţiştii de la investigarea fraudelor au probat activitatea infracţională a mai multor persoane, ce desfăşoară activităţi în domeniul medical, suspectate că au săvârşit mai multe infracţiuni de fals, uz de fals şi înşelăciune. Prejudiciul cauzat este estimat la peste trei milioane de lei. 

La data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R. au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, în vederea probării activităţii infracţionale a mai multor persoane, suspectate de comiterea infracţiunilor de fals, uz de fals, înşelăciune şi evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că N.P., în calitate de medic de familie şi reprezentant al unui cabinet medical individual, în perioada 2007–2009, a eliberat mai multe reţete medicale în fals şi prin intermediul a trei farmacii, la care era împuternicit sau administrator, le-a înaintat spre decontare. În acest mod şi-a însuşit sume de bani în valoare totală de 3.012.449,97 lei.

În fapt, N.P. este suspectat că, prin intermediul unei terţe persoane, a eliberat un număr de 1254 de reţete medicale, prin care a prescris un produs farmaceutic utilizat în tratamentul schizofreniei. După stabilirea unui astfel de diagnostic, pentru ca medicul de familie să poată prescrie acest produs, este nevoie, în mod obligatoriu şi de eliberarea unei scrisori medicale remisă de un medic specialist psihiatru. Din cercetările poliţiştilor a reieşit că suspectul a prescris medicamentul fără a avea scrisoare medicală.

Tot din investigaţii a rezultat că persoanele pe numele cărora au fost eliberate reţetele nu au suferit niciodată de o boală psihică, iar în farmaciile al căror reprezentant legal era N. P., nu a existat niciodată acest produs pe stoc. De asemenea, au fost identificate şi reţete care au fost eliberate pe numele a peste 15 persoane decedate.

În cadrul activităţii infracţionale, coordonată de N. P., sunt suspectate, ca fiind implicate 11 persoane (medici de familie, farmacişti şi administratori ai unor societăţi comerciale).

În urma percheziţiei domiciliare, din data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii au constatat că suspectul îşi continua activitatea infracţională, prin înfiinţarea unui nou cabinet medical individual în localitatea Ciolpani, judeţul Ilfov, unde procedează în mod asemănător. La adresa unde acesta locuieşte, poliţiştii au identificat reţete medicale originale cu acelaşi diagnostic medical.

Tot din cercetări a reieşit că N.P. încearcă să se sustragă urmăririi penale, având intenţia să părăsească ţara, în acest sens înstrăinându-şi toate bunurile mobile şi imobile în încercarea de a zădărnici recuperarea prejudiciului.

Pe fondul celor constatate, poliţiştii au extins cercetările şi asupra evidenţelor fiscale aparţinând farmaciilor, prin care au trecut, în mod fictiv medicamentele prescrise de N.P.

La data de 27 noiembrie a.c. faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar ieri, 28 noiembrie a fost prezentat Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă. Instanţa competentă a dispus cercetarea suspectului în stare de arest preventiv, pentru fals, uz de fals şi înşelăciune, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare pentru 29 de zile.

Tot la data de 28 noiembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile faţă de un alt medic de familie, I.A., implicat, de asemenea, în comiterea de infracţiuni.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi identificarea şi tragerea la răspundere a celor implicaţi.

Advertisement

Arhive