Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Reţete compensate pentru pensionarii giurgiuveni, numai cu adeverinţă de la ANAF

adeverinte14c-680x365Măsura este valabilă pentru vârstnicii care au o pensie sub 700 de lei şi primesc reţete compensate până la 90%.

 

Medicii de familie anunţă că, de la data de 15 ianuarie, nu vor mai elibera reţete compensate cu 90% din lista B pentru pacienţii cu venituri de până la 700 de lei, doar dacă decât dacă vor aduce o adeverinţă fiscală de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Situaţia este cauzată de faptul că organele de control au depistat, recent, că unii pensionari beneficiau de medicamente compensate, deşi veniturile lor depăşeau plafonul stabilit prin lege, iar medicii de familie sunt traşi la răspundere în acest caz.

„Pentru pacienții cu venituri între 0-700 lei nu vom mai elibera rețete compensate cu 90% pentru medicamentele incluse la compensare cu 50% decât dacă vor duce adeverință fiscală de la ANAF. Nu dorim să fim organe fiscale și să punem pacienții pe drumuri, dar nici nu dorim să ni se impute sumele pentru aceste rețete, pentru că nu există un contract între asigurat și asigurator. Lipsa acestui contract a determinat această situație și ne-am trezit cu notificări de sute de mii de lei”, a declarat președintele Federației Patronatelor Naționale a Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă.

Unii dintre medicii de familie din Giurgiu au instituit de câteva luni bune această măsură,  asta pentru că, spun ei, declaraţia pe proprie răspundere pe care o completează în faţa medicilor cei cu pensie sub 700 de lei poate să conţină şi informaţii false legate de venituri, care nu se pot fi verifica în niciun fel de medici. Astfel că pensionarii care au venituri sub 700 de lei, dar nu vor aduce adeverinţele fiscale, nu vor primi decât reţete compensate 50%, susțin medicii de familie.

Marcela Petcu 

2 Responses to Reţete compensate pentru pensionarii giurgiuveni, numai cu adeverinţă de la ANAF

Advertisement

Arhive