Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

S-a dat startul la mișcare! A început campionatul de fotbal „Liga Prieteniei” Giurgiu, sezonul 9! (FOTO)

Joi, 3 iunie 2021, începând cu ora 19.00, la terenul sintetic din Port, situat vizavi de Căpitănia Zonală, giurgiuvenii au avut parte de un adevarat show de divertisment fotbalistic, unde în deschidere iubitorii sportului rege s-au putut bucura de prezența trupei de majorete a orașului Giurgiu, condusă de prof. Tania Moga, care a oferit un adevărat spectacol și a încântat privirile participanților.

Printre aceştia s-au numărat oficialități precum primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, viceprimarul Silviu Dumitrescu, administratorul municipiului, Ionel Muscalu, alături de echipa de consilieri locali, personalități marcante ale fotbalului giurgiuvean, persoane implicate în activitatea sportivă la nivelul orașului Giurgiu, reprezentanți ai presei scrise și ai televiziunilor locale și alți iubitori ai fotbalului.

Distracția a continuat cu un meci demonstrativ oferit de către fotbaliștii juniori ai școlii de fotbal ACS Pro Giurgiu, antrenați de către George Șanțmare și Virgil Lascarache, iar la finalul festivității de deschidere, profesor Alina Meclea, președintele Asociației Umanitare Uniți pentru Giurgiu, a trecut în revistă cele 12 echipe înscrise la startul competiției și le-a înmânat căpitanilor fanioane cu numele și siglele reprezentative.

După terminarea festivității de deschidere, au fost diputate primele trei partide de fotbal ale sezonului 9, iar lovitura de începere a fost dată de către una dintre legendele fotbalului românesc, Narcis Coman.

Liga Prieteniei-Giurgiu este singura competiție de fotbal pe teren redus din Giurgiu destinată amatorilor, fiind înființată în anul 2015 și face parte din Federația Sportivă Română Liga Prieteniei.

Jocurile se dispută în sistem 5+1, meciuri tur-retur, reprize a câte 20 de minute, conform regulamentului aflat pe site-ul competiției www.ligaprieteniei.com, în timpul săptămânii, în zilele de joi și vineri, în intervalul orar 20.00-23.00.

Pot participa orice jucători, “legitimați sau nelegitimați”. Numărul maxim de 20 jucători acceptați în lot poate fi completat în primele 3 etape din tur și primele 3 din retur.

În fiecare saptămană se va disputa cel puţin o etapă a campionatului sau cel mult două.

Fiecare căpitan va fi responsabil ca echipa pe care o reprezintă să dea dovadă de fair-play.

Avantajele competiției „Liga Prieteniei” Giurgiu:

-vor fi acordate premii substanțiale în valoare totală de peste 1000 de euro, constând în bani, vouchere, echipamente sportive, trofee, diplome, medalii, etc pentru echipele clasate pe locurile 1-3 și, de asemenea, vor fi acordate premii pentru: echipa fairplay; jucătorul fairplay; cel mai tânăr jucător; fotbal în familie; cel mai bun portar; cel mai bun jucător; cel mai tehnic jucător; cel mai bun manager; cel mai frumos gol; golgheterul competiției;

-evoluezi într-un cadru organizat și disciplinat la o competiție afiliată Federației Sportive Române Liga Prieteniei care iți dă dreptul să participi la SUPERLIGĂ – turneul final pe țară destinat câștigătoarelor din fiecare campionat local;

-Meciurile sunt arbitrate de arbitri cu experiență din cadrul AJF Giurgiu;

-Asistență medicală specializată prezentă la fiecare partidă;

-Meciurile din campionat vor fi transmise LIVE și se vor face fotografii de  către un fotograf profesionist care vor fi ulterior încărcate pe canalele de socializare ale organizatorului;

-Loturile echipelor vor fi inserate pe site-ul competiției www.ligaprieteniei.com, unde vor fi disponibile și toate înregistrările meciurilor, fotografiile efectuate, clasamentele echipelor, marcatorilor, cartonașelor acordate și rezultatele partidelor.

Acesta este conceptul Liga Prieteniei, un mecanism format din diverse evenimente și competiții, menit să imbunatățească permanent calitatea vieții fiecărui participant, al unora prin educație și posibilitatea de a urma diverse cursuri, iar al altora prin mișcare.

Scopul principal al acesteia este asigurarea unui climat optim și echilibrat pentru dezvoltarea educațional-sportivă a jucătorilor de fotbal, dar în acelasi timp aceasta se adresează și oamenilor simpli, care încearcă să se bucure din nou de micile plăceri ale vieții cum ar fi, campionate sportive, petreceri, turnee și legarea de noi prietenii.

În ceea ce priveste realizarea celui mai greu și important scop, timpul a dovedit ca nu este suficient doar a le oferi oamenilor sprijin material sau educațional pe perioade scurte, ci pentru a obține rezultate notabile este nevoie de un complex de activități, un mecanism care să-i țină în priză săptămână de săptămână, aceasta deoarece nevoile și tentațiile nu dispar de Crăciun, Paște sau în week-end.

Se anunţă un adevărat spectacol, cu fotbal, socializare, bunădispoziţie şi premii substanţiale!

Advertisement

Arhive