Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Salariaţii, o zi liberă pentru îngrijirea copilului

camera-deputatilor-Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 201 voturi „pentru“, 93 de voturi „împotrivă“ şi 26 de „abţineri“, proiectul de lege prin care se acordă anual o zi liberă părinţilor pentru îngrijirea copilului. Angajatorul este obligat să acorde această zi, însă fără a o plăti. Este vorba mai exact de acordarea unei zile lucrătoare libere pe an, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copilului, în vederea verificării stării de sănătate a acestuia. De această posibilitate vor beneficia şi familiile cu doi copii, iar în cazul celor cu trei sau mai mulţi copii se vor acorda două zile libere pe an, consecutive sau separate, la latitudinea angajatorului. Liberul se acordă la cererea unuia dintre părinţi, la alegere, respectiv a reprezentantului legal al copilului, justificat ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de fa-milie al copilului, din care să rezulte controlul medical efectuat. Cererea trebuie depusă cu 15 zile înainte. Angajatorii vor fi obligaţi să acorde ziua lucrătoare liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului solicitată, iar prevederile legii se aplică atât angajatorilor publici, cât şi celor privaţi. Camera Deputaţilor este for decizional la acest proiect.

 

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive