Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

SĂRBĂTOARE! Hramul Bisericii „Sfânta Treime” – Smârda, din Giurgiu! (FOTO)

IMG_5053Giurgiuvenii au sărbătorit, astăzi, hramul Bisericii „Sfânta Treime”din cartierul Smârda, unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de rugăciune din oraşul nostru, ridicat între anii 1864-1868 de evlavioşii enoriaşi.

Manifestările au început ieri, 27 mai 2018, începând cu orele 18:00. Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârşit slujba Acatistului Preasfintei Treimi în Parohia Smârda, cu hramurile „Sfânta Treime” și „Izvorul Tămăduirii”.

Ps

Ps 2

La finalul slujbei, Ierarhul nostru a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat credincioşilor prezenţi sensurile duhovnicești ale sărbătorii închinate Sfintei Treimi, ocrotitoarea lăcașului de cult din orașul Giurgiu.

Această Taină a lui Dumnezeu unul în Fiinţă şi întreit în Persoane, a arătat Chiriarhul nostru, depăşeşte raţiunea umană, dar pentru că este descoperită oamenilor prin grija lui Dumnezeu, ea este primită prin credinţă. Dogma Sfintei Treimi, a mai adăugat Preasfinția Sa, a fost formulată solemn în timpul celor două Sinoade ecumenice de la Niceea (325) şi Constantinopol (381), dar această dogmă a fost permanent vie în tradiţia creştină, în cultul, în propovăduirea şi predica Bisericii de la începutul creştinismului.

Credincioșii prezenți au putut să se închine la părticele din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, aduse de la noua Catedrala Episcopală din Giurgiu.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oferit preoților cartea „Mănăstirea Comana – între istorie și legendă”, scrisă de părintele arhim. Mihail Muscariu, starețul Mănăstirii Comana și exarhul mănăstirilor din județul Giurgiu, iar credincioșilor prezenți le-a dăruit ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă.

Astăzi, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de şapte preoţi, în frunte cu părintele Bogdan Niculae, parohul acestei Biserici.

IMG_5031

În cadrul slujbei, numeroşi credincioși dar şi copii s-au împărtășit.

IMG_5069

Unele dintre răspunsurile la strană au fost date de preoteasa Alina Călin, soţia preotului de la parohia Dăiţa, şi de avocatul Alexandru Chiru.

IMG_5047

IMG_4992

Părintele paroh Bogdan Niculae, parohul Bisericii „Sfânta Treime”, un preot tânãr şi extrem de iubit de enoriaşii sãi, a oficiat astăzi, alături de ceilalţi şase colegi preoţi, o slujbã de zile mari!

IMG_5032

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă la care au participat toţi credincioşii prezenţi la hram.

IMG_5097

Arhive