Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39° +24°
+39° +23°
+37° +21°
+39° +23°
+38° +21°
+39° +21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Senatorul Robert Cazanciuc: „Îmi doresc să conving cât mai mulți copii să renunțe din când în când la ecranul rece al unui calculator, și să se bucure de atingerea și mirosul unei cărți”

Din lăzile de zestre ale iubitorilor de cultură, am încropit acest mic munte de carte care va ajunge la o școală din județul Giurgiu, pentru a-i sprijini pe copii să scormonească, în căutarea propriului lor drum în viață, printre paginile celor peste 500 de cărti care vor poposi în biblioteca lor.

Voi continua să fac apel la toți cei care s-au bucurat de lectura unor cărți și vor să le transmită mai departe pentru a ajunge la copiii și dascălii care își doresc să aibă în școla lumea fascinantă a unei biblioteci.

Cultura se desăvârșește prin educație, însă și educația fără cultură este precum o carte fără pagini, îmi place să cred.

Constituția României garantează accesul la cultură și obligă Statul să asigure păstrarea identităţii spirituale, sprijinirea culturii naţionale, protejarea şi conservarea moştenirii culturale, promovarea valorilor culturale şi artistice în lume.

Îmi doresc să conving cât mai mulți copii să renunțe din când în când la ecranul rece al unui calculator, și să se bucure de atingerea și mirosul unei cărți.

Cultura este totuși, păstrând definiția din DEX, un ansamblu de activități și modele de comportament, transmisibile prin educație. Zic și eu!

Robert Cazanciuc,

Senator de Giurgiu

Advertisement

Arhive