Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

SENZAŢIONAL! Oraşul Giurgiu cum nu l-aţi mai văzut vreodată! Zece fotografii după Primul Război Mondial!

10Câteva dintre cele mai uimitoare fotografii din Giurgiu de altădată, care au aproape un secol! Oraşul Giurgiu a cunoscut distrugeri materiale colosale, fiind cea mai afectată localitate ocupată din România, peste 80% din partea centrală a fost distrusă, vandalizată şi incendiată, ruinele putând fi contemplate până la începutul aniilor ’30 ai secolului trecut.

Imagini oferite de domnul profesor Florentin Breazu de la Muzeul Judeţean “Teohari Antonescu” din Giurgiu

7

9

8

6

5

4

3

2

1

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

8 Responses to SENZAŢIONAL! Oraşul Giurgiu cum nu l-aţi mai văzut vreodată! Zece fotografii după Primul Război Mondial!

 • Anton Gheorghe says:

  Într-o singură fotografie recunosc ceva,dar nu sunt sigur,foto nr.9,Str.Olari.Clădirea maiestuoasa din stânga,sau alta asemănătoare ,era si în anii 1960-1962(înainte de demolări) pe inelul exterior al „Farfuriei”,la intarea pe str.Olari.Undeva în dreapta era întărea către Piață,iar în stânga intrarea pe str.N.Gogol,unde la nr.8 se afla clădirea veche a Școlii nr. 4.

 • cello says:

  Pentru cei mai tineri ar fi interesant sa fie specificat si locul actual al imaginilor.

 • gheorghita georgel says:

  pe cei tineri nu-i intereseaza!

  • MIhai Constanda says:

   Ai dat tu repede cu presupusul, afla ca pe mine ma intereseaza! si fac parte de categoria din care ai facut mentiune! Cu respect

 • cezar jipa says:

  scoala de baieti…in stinga,simetrica era scoala de fete. in 1957 cind am intrat la scoala,cele doua erau unite,scoala nr.6/ in fotografia cu intrarea de pe olari,in acea incapere mica,aurica vindea ziare,sedeam la coada sa prindem sportul popular in 1964 cind cu olimpiada de la tokyo.in dreapta era un coafor ptr. doamne.la triunghi era intrarea pe cele doua strazi,olari in stinga,independentei in dreapta.nu realizez care era hotelul dacia,nu stiu daca l-am prins in copilarie.cazarma 5 dorobanti cred ca este vechea cladire din zona alei,unde a fiintat brigada de graniceri.

 • stelica says:

  Ideala ar fi o harta a orasului din acea perioada. Eu nu am reusit sa gasesc asa ceva.

 • Gheorghe Calotă says:

  Am vazut cele zece fotografii ale Giurgiului de dupa Primul Razboi Mondial! Cu adevarat SENZATIONAL cum realitatea unor vremuri ramane incremenita in niste fotografii ! Am recunoscut str.Olari unde, in anul 1950, mi-am facut o sapca de elev la un atelier de ceaprazarie.

 • Anton Gheorghe says:

  „Olari”era strada preferata la ieşirea de la școala,mai ales iarna,când se aprindeau luminile în vitrine si se apropiau sărbătorile.La ceaprazeria de care vorbește dl.Calotă mi-am comandat si eu o sapca bleumarin de licean si am stat lângă meșter cât timp a cusut cu fir galben”Liceul nr.1 Giurgiu”deasupra cozorocului(nu se revenise la”Ion Maiorescu”).Era anul 1961…

Arhive