Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Statuia zeului Apollo, relocată în zona Teatrului „Tudor Vianu”

Statuia zeului Apollo, amplasată în apropiere de fostul Fructonil, este în paragină după ce (toate) autorităţile au lăsat-o de izbelişte de foarte mulţi ani.

Potrivit informaţiilor oferite de primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, în urma discuţiilor avute cu directorul Teatrului „Tudor Vianu”, Cosmin Creţu, şi a unei solicitări mai vechi venite din partea acestuia, s-a căzut de acord în privinţa relocării statui în zona teatrului giurgiuvean.

În aceste fel, statuia va fi slvată şi repusă în valoare.

Apollo era considerat zeul zilei, al luminii si al artelor, protector al poeziei si al muzicii, conducătorul corului muzelor, deci ar fi potrivit în această zonă.

Statuia zeului Apollo şi cea a zeiţie Diana sunt copii realizate la scara 1/1 fata de originalele de la Muzeul Louvre din Paris. Iniţial, cele doua statui (cea a Dianei si cea a lui Apollo) au decorat parcul conacului doctorului Apostol Arsachi care purta numele de Grădina Neamțului, din comuna Vedea, iar urmaşii lui le-au donat municipalităţii Giurgiu.

Reamintim că statuia lui Apollo nu este singura lăsată de autorităţi în paragină, cea a lui Nicolae Iorga aflându-se într-o situaţie similară, ascunsă în părculeţul din faţa Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”.

Arhive